szerelem párkeresés Dely Diana átverés hazugság
Fújd le a port a kövekről. Emeld fel őket óvatosan, mintha törékeny porcelángolyócskák lennének, és nézz be mindegyik alá, hátha ott lapul a boldogságod, amit mindig kerestél.

Óvatosan tedd azért vissza őket - ha a saját utad nem is lelted meg, lehet, hogy valaki más álmai ott reszketnek tovább, míg rájuk nem talál a jogos tulajdonosuk.

Hol vannak az álmaink? Létezik egyáltalán, hogy amit az elme képes magának legyártani, annak igazából vajmi köze nincs a valósághoz? Létezik, hogy olyannyira éhezünk a szeretetre, hogy minden gyémántruhácskába öltöztetett kis hazugságot igazinak hiszünk? Mi több, két kézzel kapaszkodunk belé...

A többséget nem érdekli, mi van benned. A te dolgod, a te életed, a te gondolataid. Ahogy látom, a boldogságot sem ugyanabban mérjük: sokaknak egy arany nyakék, nekem a szívek mélyén rejtőző, féltve őrzött, valódi szerelem a kincs. Ami tiszta, hamisíthatatlan és valóban őszinte. Ami nem rejtőzik álarc mögé. Akkor is vállalja az ember, ha fáj, és akkor sem ad lejjebb a vágyaiból, ha kibírhatatlanul sokszor ütközik akadályokba.

Hol lehet a határ a valóság és az álmok között? Hol lehet - egyáltalán létezik-e - az a bizonyos arany középút? Az, amin járva végre a saját, igazi, őszintén boldog életünket élhetjük mindenféle körmönfont taktika és eltitkolt érzelmek nélkül. Az álmainkban? És vajon tudnak még az emberek igazán szeretni? Vagy rosszul tanították meg nekünk, mi is az a feltétel nélküli, őszinte, megalkuvást nem tűrő szeretet...?

Forrás: Shutterstock

Nagyon sokat ér a kristálytiszta szívű ember. Ha pedig két ilyen ember találkozik, és egymásban látják az örökre szóló társat, annak semmiféle földi kincs a közelébe nem érhet. Szerencsések, akik jól tudnak szeretni. Tudják, mit jelent önzetlennek lenni, és nem mindig magukat teszik az első helyre. Mindannyian ilyen párról álmodunk, de ha szembejön, talán észre sem vesszük...

Talán az álmaink olyan sokszor különböznek az általunk elvárt valóságtól, hogy nemes egyszerűséggel elsétálunk mellettük. Pedig lehet, hogy a buszon melléd telepedő idős néni egyetlen mondatától megfordult volna benned valami.

Lehet, hogy a szakadt kabátos fiatal nem kéregetni akart, csak elmondani, hogy mennyire csinos vagy. És az is lehet, hogy az ablakon kinézve az ébredező nap álmos sugarainak látványától jöttél volna rá, hogy az élet több, mint aminek képzelted. Hogy az álmok nem egyszerűek - hogy mindenhez kellesz te is, hogy teljes egésznek érezhesd.

Aztán ki tudja...? Talán ha ismét felemeled azt a követ, rájössz, hogy bizony az álmaid végig ott hevertek előtted, a jelentéktelennek tűnő, lapos kis szürke kavics alatt. A Nagy Ő végig a közeledben volt - csak észre sem vetted.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.