szerelem gondoskodás szakítás Fehérvári Varga Judit törődés
Az egyik barátnőm nemrég szakított a párjával. Nem volt harmadik fél a képben, csak már régóta nem voltak boldogok együtt. Most külön élnek, és egyikőjüknek sincs senkije - viszont továbbra is egymással beszélik meg a fontos dolgokat.

Egymást hívják fel a problémáikkal, úgy, mint amikor még együtt voltak. Ez vajon jó dolog? Igazából nem is tudom. Nyilván az a része igen, hogy jóban vannak, nem szakítottak meg minden kapcsolatot. Még számíthatnak is egymásra adott esetben, és nem kiabálnak kígyót-békát a másikra. De vajon ez a napi kapcsolat nem akadályozza mindkettejüket abban, hogy egy új szerelem rájuk találhasson. Szerintem igen...

Mert ha továbbra is fenntartod valaki számára az első helyet az életedben, akkor nehezen tud majd bejönni egy új szereplő. Sőt, nem is vagy elég motivált arra, hogy keress ilyet, mert megkapod a törődést a volt párodtól. Így viszont benneragadtok egy "se veled, se nélküled" kapcsolatban. Ott is van a másik, meg nincs is. Kell is, meg nem is - bizonyos dolgokat megtartasz, bizonyos dolgokat már nem akarsz belőle...

Forrás: Shutterstock

Egy szakításkor az egyik legnehezebb dolog, hogy a jó dolgokat is el kell engedni. Mert akármilyen rossz is volt a kapcsolat (hiszen vége lett), biztos, hogy voltak benne jó dolgok.

Viszont fontos tudni: amíg együtt vagytok, el kell viselni a rosszat is, ha pedig vége, a rossz mellett a jóról is le kell mondanod.

Azt nem lehet, hogy a kellemes részét megtartod kettőtök viszonyából, a többi meg nem kell. Ez nem így működik. Értem, hogy megszoktad és szuper volt, hogy évekig a másik oldotta meg az autódon a gumicserét vagy a bevásárlást, esetleg jó volt vele a szex, és ezeket nem szeretnéd elengedni. Értem, hogy ez most hiányzik - a jó dolgok már csak ilyenek. De ne felejtsd el, hogy a képlet változott: már nem vagytok együtt. Nem fog helyetted bevásárolni.

Ha most jöttél rá, hogy ez sokat jelent neked és akkoriban nem értékelted eléggé, akkor tedd mérlegre, szeretnéd-e még folytatni! De akkor a rosszat is akard! Döntsd el: akarod a másikat, teljesen és egészen? Mennyire fontosak a pozitív tulajdonságai, amiket adni tud, és mennyire idegesítenek a negatívumok? Hová billen a mérleg nyelve?

Valószínűleg te is elvárod, hogy a másik úgy akarjon téged, ahogy vagy. Akkor te miért csak egy szeletet szeretnél belőle?

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted jó, ha egy pár tagjai szakítás után is tartják a kapcsolatot?

Ne várd meg a szakítást - vedd észre, hogy baj van!https://she.life.hu/nofilter/20181120-ne-vard-meg-a-szakitast-vedd-eszre-hogy-baj-van-dosa-eszter.html

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.