magazin kibeszélő párkapcsolat Tóth Zsuzsa telefon bizalom titok gyanakvás
Sok vita zajlik arról, hogy egy párkapcsolatban vajon hol kezdődik az intim szféra, mi az, amit megtehetünk, és mi az, ami már túlmegy bizonyos határokon. Belenézhetünk-e a párunk telefonjába, számítógépébe, közös-e a kassza, ami az enyém, az a tiéd is?

Tudjátok, én azt gondolom, hogy például a belenézünk-e a másik telefonjába dologgal kapcsolatban van egy csomó ferdítés, és mellébeszélés van. Mellébeszélnek férfiak és nők is. Ha nem mutatod meg a telefonod, akkor biztosan titkolózol. Ha bele akarsz nézni a másik mobiljába, akkor meg bizalmatlan vagy.

És ebből indulnak olyan érzelmi támadások, amik miatt még te érezd magad szarul, ha mondjuk gyanakszol, és végigpörgetnéd a párod telefonját. Tök szép dolog a bizalom, de van, hogy picit elbizonytalanodsz. Hiszen felnőtt emberként mindenki látott már kacsát háton úszni, meg karón is büdöskányát...

  • Miért mutassam meg a telefonom? Talán nem bízol bennem?! Bizalom nélkül mit ér a kapcsolat?
  • Nekem is szükségem van az intim szférára!
  • Ez már túlmegy egy határon, amit én nem fogadok el!

Szóval, aranyom, kezdd el magad szégyellni, mert azt kérted, mutassam meg a telefonom! Majd, ha ez megtörtént, szexeljünk háromszor a hálóban, a fürdőben, a konyhapulton, és a szimpla együttlétet dobjuk fel még ezzel-azzal... Mert az nem olyan intim, mint a telefonomban turkálás. Lehetnek titkaim, de a testemet egye fene, megkapod. Viszont a telefonom, nahhhh! Azt már nem!

Forrás: Shutterstock

Na, szerintem itt kezdődnek a marha nagy problémák...

Tudjátok, mit gondolok? Hogy aki még a wc-re is a telefonjával jár, akinek rá sem nézhetsz a mobiljára, annak bizony vaj van a füle mögött. Mert akinek nincs titkolnivalója, az egyáltalán nem foglalkozik vele, hogy belenézel-e vagy sem - inkább veled együtt röhög rajta, és nem jön szar dumákkal neked.
Volt ilyenben részem, többféleképpen is. Voltam "megfigyelve".

Igaz, ezt kicsit sértőnek találtam, mert ugye nem vagyok annyira amatőr, hogy ha bármi olyanra készülnék, akkor ott beszélném meg. Aztán meg volt az a verzió is, amikor felütötte a fejét a féltékenység a másik oldalról. Tudta a kódom, sokszor volt "kettesben" a telefonommal, és volt, hogy oda is dobtam neki, mivel nem volt titkolnivalóm. Tessék! Nézd meg! Nem nézte, (előttem legalábbis...), de a hiszti továbbra is ment.

Na, ez a nettó baromság. Persze nemcsak azért, mert nem éreztem, hogy bízik bennem - ne legyünk álszentek. Hanem azért, mert ha ő megnézni a telefonom, akkor joggal kérhetem én is az övét - az pedig már nem annyira tetszett neki.

Kérdés, hogy ki bízik jobban a másikban?

Akinek eszébe sem jut megnézni a másik készülékeit, vagy az, ha a párod tudja a kódod, nem cipeled magaddal mindenhova, és nem hőbörögsz, ha mondjuk, megnézi rajta az időt - mert valakinél már ez is rázós momentum. Ami tilos, azt még jobban akarjuk... Kérdés: miért tilos? Tudom, tudom, ez is nézőpont kérdése. Az meg elgondolkodtató: ha nálatok ilyen van, vajon miért?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.