magazin kibeszélő Tóth Zsuzsa igazi nő háziasszony főzés
Az internet népe megint kiváló témát talált magának, amin úgy izomból fel lehet háborodni: történetesen, hogy Tóth Gabi a séf férjének porból akart kaját csinálni.

Záporoztak a kommentek, hogy milyen béna, szerencsétlen, és ennyi idősen aztán már igazán illene neki normális alapanyagokból normális kaját készíteni. És egyáltalán! Mégis milyen antinő az olyan, aki nem rostokol a tűzhely mellett nap mint nap? Hát ez az alap minimum, nem?! Nem. Szerintem nem.

Legelőször is szeretném megjegyezni, hogy én vagyok az a nő, aki nem szeret főzni. Nem utálok (csak majdnem), sőt, néha szoktam is - de nem szeretek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy nem is tudok, mert lényegében bármit megcsinálok. Sőt! Nemcsak a főzésben, de a süti sütésben is feltalálom magam, ha úgy van.

De nem akarom magam sem feltalálni, sem megtalálni ebben. Mivel a család nem nagy, és egyébként sem toljuk ész nélkül az édességet, így én neki sem állok például több tepsi fincsiségnek. Fele úgyis ki van dobva, ami nettó pazarlás, és ezért cserébe még az időm, energiám is elviszi. Tehát, ha sütit kívánunk, veszünk pár darabot, amit frissen, jóízűen megeszünk.

"No, de hol van az a finom házi süteménytől???" - kérdezhetnék sokan. Félúton. Vagy ott sem. Nem érdekel. Én azt látom, hogy a nők többsége kényszerből csinálja ezt. Persze, tudom! Van, aki hedonista módon élvezi, ha 8-10-12 óra meló után is vigyorogva állhat a tűzhely mellett. Előtte elmegy megvenni a hozzávalót, ééés mindezek előtt kitalálja, hogy mégis mi legyen a menü. Nincs is ennél jobb program egy fárasztó nap után.

Forrás: Shutterstock

De - szerintem - a legtöbben az anyagiak miatt teszik, mert ezzel lehet spórolni. A gyerekek esznek főtt kaját suliban, oviban, és ha minden dolgozó fixen meg tudná oldani, hogy normális kaját egyen - nem horror áron -, akkor fele ennyi főzőcskéző nő nem lenne. De helyette lenne, mondjuk, több szexelő.

Aztán meg ott a másik véglet, akik meg is tehetnék, hogy ne szórakozzanak otthon főzéssel, de a férj elvárja. Mert hát anyu is főzött otthon apunak, mert apu amúgy nem találta volna fel magát, és éhen vesztett volna. És egyébként is! Az összes női elődje főzött, visszavezetve egészen a krisztusi korig, és ugye, tudod, hogy a férfit a hasán keresztül lehet megfogni?!

Nekem erről némiképp más a véleményem, elég nagy probléma lenne, ha egy férfit csak így tudnék megfogni. Én egyszerűen nem élvezem, ha elveszi a munka utáni "szabadidőmet" - ami így szintén munkaidő lesz. És kapaszkodjatok meg, a párom egyik nagy kedvence a dobozos leves. Nem. Nem azért, mert "kénytelen" azt enni, hiszen egy ilyen némbertől nem kap mást szegény. Tényleg azt szereti. Szóval, igen, részben szerencsém is van ezzel, hogy megengedhetem magamnak ezt a fajta hozzáállást - és egyáltalán nem érzem magam szarul tőle.

Persze nem feledkezhetünk el azokról sem, akik kifejezetten szeretnek főzni, akiket ez kikapcsol, akik egy jó kaja megalkotásától töltődnek - és nem azért, mert #mutimiteszel képet kell készíteni az Instára.Egészségükre. Ám én tuti nem művelem ezt a jövőben sem, ellenben azt megígérhetem: dobozos leves mindig lesz otthon. Akkor én emiatt most kevesebbet érek?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.