Csak akkor vesz feleségül a fiam apja, ha lefogyok!

Te mit tennél meg egy jegygyűrűért a Nagy Őtől? Én bizony elég sok mindent! És igen, jól olvastad a címet, le kell fogynom, hogy eljegyezzen a párom! Ugyanis, ha leadom a felesleget, életem szerelme 8 év után végre megkéri a kezem.

Én pedig mint egy veszett pitbull vetettem bele magam a nagy gyűrű kihívásba. Oké, hozzátartozik az igazsághoz, hogy eredetileg az egész poénnak indult, mert mindig csak tologattam, hogy mikor álljak neki a fogyás projektnek - hiába idegesített már nagyon az anyutestem. Hiszen mindig van valami, ami miatt most éppen nem aktuális.

És erre jött a "Na, miben fogadjunk?"

Gondoltam, akkor komoly tétet teszek fel, hogy biztosan elég motivációm legyen. (Mert ugye, az sem mindegy, hogy fogok majd mutatni az esküvői ruhámban.)

Komolyra fordítva a szót, idestova 8 éve élünk együtt a szerelmemmel, és egy szupercuki kisfiú szülei vagyunk. Gondolhatod, hogy mi aztán már túl vagyunk mindenen: a kezdeti őrült szerelmen át a vérzivataros időkön keresztül egészen a szülővé válás rögös útjáig mindent bejártunk. Mindig együtt, háborús időkben is összetartva, egymást támogatva. Egyedül a házassági fogadalom hiányzik a kapcsolatunkból.

De miért is kell nekem ezért lefogynom?

A terhesség khm... hát fogalmazzunk úgy, megtépázta a hajdani nőiességemet, és az a plusz 25 kiló, amit a "rettentő szénhidrátéhség" idején magamra kaptam, bizony nem vált előnyömre. A nagyjától ugyan már sikerült megszabadulnom, és már nem vagyok ámbráscet méretű, de még mindig ott röcögnek a hájacskák azokon a bizonyos kényes női testrészeken. Amik magunk között szólva egyáltalán nem vonzóak. A kedvesem pedig soha, egyetlen szóval sem említette, hogy: "azért igencsak meghíztál, drágám", holott teljes joggal mondhatta volna.

Szülés előtt 53 kg voltam, most 62 kg vagyok.Forrás: Dörök Vanda saját képe

Mert szépíthetjük a dolgot, hogy egy terhesség után a női test megváltozik, és ezt el kell fogadni, de ez csak részben igaz - azért nem kell mindenbe beletörődni. Ha mélyen magamba nézek, tudom, hogy feleannyit sem tettem meg az eredeti alakom visszanyeréséért (vagy legalább annak a megközelítéséért), mint amire képes lennék. Csak hát a gyerek körüli teendők, a háztartásvezetés és - mindenekelőtt - a kényelem és a lustaság maga alá gyűrt. És ez igazából engem jobban zavart, mint őt.

Aztán egy szép őszi estén éppen a kanapén ülve toltuk befelé az arcunkba a kedvenc csipszünket, mikor is elkezdődött az esti film. És mi icipicit irigykedve néztük a férfi és női főszereplők tökéletesen kidolgozott, fitt testét. Az én szerelmem pedig meglepő magabiztossággal kijelentette, hogy ha akarná, neki simán lehetne ilyen izmos teste.

Mi pedig az a pár vagyunk, akik az igazságosság nevében még azt is kő-papír-ollóval döntik el, hogy ki menjen el a hűtőig az ízesített sörért. Helyben voltunk, na! Szó szót követett, és máris egy kihívás elfogadása előtt álltunk - ki éri el hamarabb a szívdöglesztő testalkatot? A fogadás tétje pedig a következő: ha én fogyok le hamarabb, eljegyzési gyűrűt kapok. Ha viszont ő nyer, akkor elmehet síelni a barátaival 1 teljes hétre, család nélkül. (Ne áruljátok el neki, de természetesen akkor is elmehet, ha én nyerek.)

Aztán hiába indult ez csak évődő hülyéskedésnek, magunk sem értjük, hogyan, de minél többet beszéltünk róla, annál komolyabbra fordultak a dolgok. Hamarosan gyűrűkről, kő méretekről és lagzikról kezdtünk el beszélgetni, ami bizonyította számomra, hogy most nemcsak poénkodunk, hanem ez tényleg egy teljesen igazi, kőkemény kihívás - de nevezhetjük ürügynek is, hogy végre meglépjük azt, amire 8 év után nem könnyű "frappáns" alkalmat találni.

Mert tulajdonképpen ez egy tökéletes apropó arra, hogy ezzel is elkezdjünk komolyabban foglalkozni. Hiszen már eddig is úgy éltünk, mint egy házaspár, de a házasság gondolatát mindig csak tologattuk. Most viszont van valami, ami miatt fókuszba került.

Hát így kötöttük össze a kellemest a hasznossal. Mert valljuk be: a fogyás ténye nekem is igazán fontos. És arra is rájöttem, hogy tulajdonképpen én szeretnék piszkosul tetszeni a páromnak. Nem csak úgy tetszegetni, hanem bikavadítóan, kurvára tetszeni! Mint amikor még csak a randizási szakaszban voltunk, és képes voltam egy-egy találka előtt órákat szépítkezéssel tölteni.

A gond csak ott van, hogy egy éjjel-nappal pörgős totyogós mellett a koplalásos rettenet diéták szóba sem jöhetnek, mert annak végelgyengülés lenne a vége. És az sem működik, hogy hónapokra beköltözöm a konyhába, és mindenféle új ételekkel kísérletezem, meg egy hétre előre mini adagokat porciózok magamnak műanyag edényekbe. Ilyenekre őrültségekre nekem nincs időm. Illetve van, de akkor meg másra nincs.

Ezért is örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhatom a Toman Diétát. Hiszen ez lehet a győzelmem kulcsa! Azért tetszett meg ez a fehérjediéta, mert a zsír el fog tűnni rólam, de az izmaim megmaradnak. És az édes ízek mellett van többféle SÓS fehérjéjük, amit MELEGEN lehet enni. És mivel a meleg ételről nem tudok lemondani, azonnal tudtam, hogy most elkaptam a párom tökeit. Ráadásul a tanácsadónőjük végig fog kísérni a teljes diétás programon, így a motivációvesztés is teljességgel ki van zárva. Tehát módszer kiválasztva, már csak kitartásra lesz szükségem, de érzem, gyerekek, nyerni fogok! Folyt. köv...

Forrás: Dörök Vanda saját képe
Toman Diet

A diéta 3 szakaszra tagolódik, melynek során megtisztul a szervezetem a felhalmozódott zsíroktól. Az éhségérzet elkerülése mellett a diéta az izomtömeg védelmét szolgálja, így a fogyókúra során csak a testzsírszázalékomból veszítek. Megfelelő ásványianyag- és vitaminpótlással (amely tápanyagokat a diétás termékek is tartalmaznak) a szakszerű instrukciókat betartva egészségesen és hiányérzet nélkül érhető el fogyás. Yes, ez kell nekem!

Kövessétek az She.hu Insta-oldalán a fényképes beszámolókat!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek