Férfi nélkül is boldog nő tudok lenni!

Még el sem váltam, de már mindenki egy másik pasi mellett akar látni. Ez nem egyszerű kívánság, sokkal több annál: jóslat, mégpedig a nem is olyan távoli jövő előrejelzése.

Mindenki tudja, hogy folyamatban van a bontóper, ami után egyikünk jobbra, a másik pedig balra megy - de hogy már castingolnom kellene az utódját, azt nem tudtam. Mentségemre legyen mondva, hogy ez az első alkalom, így nincs még rutinom benne. Nem ismerem a pontos forgatókönyvet, hogy mikor kell dühösnek lenni, lezárni, továbblépni, bepasizni.

Eddig mindent úgy tettem, ahogyan a szívem diktálta: kiléptem, amikor nem bírtam tovább, amikor már könnyeket sem kellett ejtenem a szép múlt miatt.

Nem húztam le a rolót, azt sem mondom, hogy nem veszem észre a kedves férfi pillantásokat. Egész egyszerűen arról van szó, hogy azt hittem, most lesz egy kis időm magamra. Nem vagyok az a típus, aki fűnek-fának elmeséli, hogy miért volt boldogtalan feleség. Többek között azért sem, mert senki nem akarna a színfalak mögé tekinteni, hiszen az előítéletük sokkal erősebb: volt szép lakás, gyönyörű gyerek, ugyan mi bajom lehetett? Biztos vagyok benne, hogy sokan ezt gondolnák! Ha viszont nem érdekli őket a múlt, akkor ne akarják átvenni az irányítást a jövőm felett se!

Tudom, hogy ennél többet szánt nekem a sors, és szerencsére volt elég erőm ahhoz, hogy ne ragaszkodjak a biztos rosszhoz, és bele merjek vágni a bizonytalan jóba. Érzem, hogy sokkal boldogabb leszek elvált nőként, mint amilyen feleségként voltam. Egy olyan kategória megszemélyesítője, ami sokak számára értelmezhetetlen.

Forrás: Shutterstock

Hiszen a legtöbben azt hiszik: ennek az önfeledt állapotnak, a boldogságnak előfeltétele egy társ. Pedig igenis létezik az az önbizalom, amit csak egyedülállóként szerezhet meg az ember, amikor rájön, hogy sokkal többre képes, mint amennyit eddig gondolt magáról - vagy amit mások gondoltak róla.

Hiszen a személyisége szunnyadó vulkán volt a házassága alatt, most viszont újra kitört, felszínre hozva sok mindent, ami eddig a mélyben izzott. Ilyenkor erő, szenvedély és akarat szabadul fel, ezek pedig igenis boldoggá tehetnek egy nőt.

Még nem reagáltam a "biztosan hamarosan lesz új párod" mondatra, pedig sok helyről hallottam már, például a postán, üzletben, rokontól, vadidegentől, barátnőtől. Úgy tűnik, a világ rendje és az emberek nyugalma a folytonosságtól függ. Ha volt és lesz - jelen esetben pasi -, akkor minden rendben! Szóval, nem tudom még: hagyjam, hadd higgyék, amit akarnak, vagy sokkoljam őket a "boldog elvált" nő magyarázatával? Különben is, lehet, hogy igazuk van, és tényleg nemsokára lesz párom.

Egy fontos dologra rájöttem az elmúlt hónapokban: egyedül én dönthetem el, akarok-e hódítani vagy sem. Ahogyan arra is, hogy a következő szerelem más lesz, mert a szerzett tapasztalatok örökre velem maradnak. Nem kezdtem el egy új könyvet vagy fejezetet, csupán lapoztam egy fehér oldalra. Nekem most ennyi is elég.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?