divat lázadás etika ostobaság menő B. Barbi
Állj ki a számodra fontos dolgokért! Állj ki a saját véleményedért! - Szinte naponta halljuk és hangoztatjuk. Talán éppen ezért is egyre divatosabbá vált lázadni, közhírré tenni vélt vagy valós igazunkat.

Pedig nem ártana jól meggondolni, mikor és miért állunk bele valamibe, mert ha csak úgy, ok nélkül tesszük, az fordítva sülhet el...

Ne lázadj divatból!

Ne népszerűségért és puszta lájkvadász ösztönből tiltakozz a szivárványos manócsordák élőhelyéért! Akkor tedd közkinccsé a gondolataidat, ha megingathatatlanul hiszel magadban és a kiszemelt témában! Ha napi szinten jobban foglalkoztat a legújabb feleségkereső műsor, mint az említett térnyerés, úgy mindenképpen számolj legalább százig a kinyilatkoztatás előtt! Mert előbb vagy utóbb, de mindig minden kiderül. A hiteltelen egyik szinonimája pedig pillanatok alatt az új beceneveddé válhat.

Ne (csak) az érzelmeid vezéreljenek!

Ha úgy döntesz, hogy a csillámpónik anyagi kizsákmányolása ellen emeled fel szavad ország-világ előtt, akkor előtte/közben/utána mindenképpen köss barátságot a száraz tényekkel! Mindig tájékozódj pro és kontra az álláspontokat illetően! Lehet hatni az érzelmekre, érvként viszont ennél több kell.

A lázadás sokszor magányos műfaj.

Sokan egyetértenek veled, hogy a liliomtündérek szárnycsapása által keltett hangrezgések negatív hatással vannak a légkörünk időjárására. Mi több, biztosítanak is feltétlen támogatásukról. Ennek ellenére, mivel az emberek jelentős része rutinos a cselekedet nélküli ígérgetés műfajában, könnyen előfordulhat, hogy a nagy lázadás címén egy egyszemélyes darabot fogsz előadni. A biztonság kedvéért készülj erre az esetre is külön forgatókönyvvel!

Forrás: Shutterstock

Készülj: Mindig mindenkinek lesz véleménye rólad!

Egyrészt rólad, a lázadóról, másrészt a nézeteidről. A múltbéli vagy a mások által már ismert, jövőbeni cselekedeteidről nem is beszélve. És mi tagadás, ezek sokszor különbözni fognak a tiédtől, esetleg a valóságtól. Csak akkor vállalj szerepet nagyközönség előtt, ha ezekkel is meg tudsz birkózni! Ellenkező esetben hagyd meg másoknak a világmegváltás ezen fajtáját!

Légy következetes!

Ha egyik nap a cicanacikért tüntetsz, akkor egy hét elteltével ne ellene buzdíts! És bár a macskanadrág mellett a szőrmés papucs is szót érdemel, de mégis sokat segít, ha tartod az eredeti fókuszt. Érdemben a mindennel IS csak kevesek tudnak foglalkozni.

Ha lázadsz, vállald a következményeit!

A flitteres tollakért kiállni menő dolog. De ha netán pont egy flitteres tollgyárnál dolgozol, és úgy küzdesz a jogfosztott hagyományos tollakért, akkor előtte azért nem árt, ha gondolkodsz. Persze, lehet, hogy modern felfogású cégnél dolgozol, és kitüntetést kapsz a véleményedért... Hangsúlyozom: lehet.

Oltásellenes vagy? Legalább mások gyerekeire legyél tekintettel!http://www.she.hu/nofilter/20190516-ha-oltasellenes-vagy-legalabb-masok-gyerekeire-legyel-tekintettel-gyorfi-andras.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.