A csóknak hatalma van - ne hagyd eltűnni a kapcsolatodból!

Több házaspár is beszámolt arról a rejtélyes esetről, mely szerint házasságukból eltűnt a csók. Nyoma veszett a korábban szenvedélyesen vad, megfontoltan kiélvezős, esetleg nyugalmat árasztó tevékenységnek.

A jelenség széles körben elterjedt, és folyamatosan hallani eltünedező csókokról. Oknyomozó riporterünk a rejtély nyomába eredt és kivizsgálta az esetet...

Miért olyan súlyos probléma, hogy eltűntek a csókok?

Mert a csóknak üzenete és hatalma van. A csókkal kifejezem, mit érzek, mire vágyom. Beindítja, feltölti, megnyugtatja mindkét felet. A párkapcsolat alapvető eszköze. Olyan jelentős személyek is beszámoltak a problémáról, mint az egykori Csókkirályok és Csókkirálynők. A házasságkötésük után egyszer csak nyomtalanul eltűnt a csók az életükből.

Pedig korábban szerettek csókolózni. Mikor összejöttek, éjjel-nappal falták egymást. Ez felkorbácsolta a vágyaikat, elmélyítette a szerelmüket, felszabadította az endorfint és megszüntette a bennük dúló feszültséget. Csókolóztak, mikor randiztak, csókolóztak szex előtt, közben és után, de még az utcán is, a buszmegálló hirdetőtáblája mögé behúzódva.

A she.hu nyomozója először a 3 éve házas - de hat éve kapcsolatban élő - barátnőjénél érdeklődött, hogy mikor találkozott a csókkal utoljára. Krisztina a fejét vakarta. "A hét elején?" (Mondja vasárnap.) "Vagy az azelőtti hét elején? Most így hirtelen nem tudom." Láthatóan őt is zavarta, hogy bármennyire is törte a fejét, nem sikerült visszaemlékeznie.

Forrás: Shutterstock

Nyomozónk megkérdezte Marci nevű ismerősét is, aki tíz éve házas. "Őszintén mondom, fogalmam sincs" - felelte ő. Az sem rémlett neki, hogy mikor tűnt el az életükből. Sőt, az sem, hogy miért. Hiszen jól elvannak a feleségével, boldogok, bár igaz, hogy nagyon sok a dolguk, reggel kapkodnak, estére hulla fáradtak. Valahogy hiánycikk lett, a szexszel együtt. Ám ettől még minden csudijó, minek panaszkodjon? Mindent meg lehet szokni, így nem is jelentették a dolgot a hatóságoknak.

A kutatás eredménye tehát a következő: a csók az első olyan dolog, ami a megkérdezett alanyok házasélete során eltűnt. Nyoma veszett a napközbeni csóknak, majd rövidesen a reggeli és a jó éjszakát csókoknak is, mert az addig intenzív érzéseik lecsillapodtak, és a párok nem törekedtek arra, hogy újra és újra felkorbácsolják a szenvedélyt, a szerelmet a kapcsolatukban.

A megfigyelések szerint sokuknál nemcsak a kihűlő félben lévő érzelmek tehetnek a történtekről, hanem a megszokás is. Ugyanis a rohanó életmódot folytató párok nem szántak elég időt a csókra, eltűnését természetes jelenségnek fogták fel. Nem tettek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy ismét előkerüljön. Szerintük a házasság úgyis védelmet nyújt, és nem fog emiatt háborogni egyik fél sem. Végezetül nagyon sok házaspárnál figyelhető meg, hogy a csókot már csak előjátéknak használják a vágy felfokozására.

Ne feledjük: a csók a kezdet. Ha engedjük, hogy eltűnjön, akkor utána szép lassan az érintés, az ölelés, a szenvedély, a szex és minden más is el fog, az pedig a házasság halálát is jelentheti. Ezért ha a te házasságodból is eltűnt a csók, akkor ne ülj ölbe tett kézzel! Eredj a nyomába!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock