csókolózás hatalom párkapcsolat érzelem szenvedély csók
Több házaspár is beszámolt arról a rejtélyes esetről, mely szerint házasságukból eltűnt a csók. Nyoma veszett a korábban szenvedélyesen vad, megfontoltan kiélvezős, esetleg nyugalmat árasztó tevékenységnek.

A jelenség széles körben elterjedt, és folyamatosan hallani eltünedező csókokról. Oknyomozó riporterünk a rejtély nyomába eredt és kivizsgálta az esetet...

Miért olyan súlyos probléma, hogy eltűntek a csókok?

Mert a csóknak üzenete és hatalma van. A csókkal kifejezem, mit érzek, mire vágyom. Beindítja, feltölti, megnyugtatja mindkét felet. A párkapcsolat alapvető eszköze. Olyan jelentős személyek is beszámoltak a problémáról, mint az egykori Csókkirályok és Csókkirálynők. A házasságkötésük után egyszer csak nyomtalanul eltűnt a csók az életükből.

Pedig korábban szerettek csókolózni. Mikor összejöttek, éjjel-nappal falták egymást. Ez felkorbácsolta a vágyaikat, elmélyítette a szerelmüket, felszabadította az endorfint és megszüntette a bennük dúló feszültséget. Csókolóztak, mikor randiztak, csókolóztak szex előtt, közben és után, de még az utcán is, a buszmegálló hirdetőtáblája mögé behúzódva.

A she.hu nyomozója először a 3 éve házas - de hat éve kapcsolatban élő - barátnőjénél érdeklődött, hogy mikor találkozott a csókkal utoljára. Krisztina a fejét vakarta. "A hét elején?" (Mondja vasárnap.) "Vagy az azelőtti hét elején? Most így hirtelen nem tudom." Láthatóan őt is zavarta, hogy bármennyire is törte a fejét, nem sikerült visszaemlékeznie.

Forrás: Shutterstock

Nyomozónk megkérdezte Marci nevű ismerősét is, aki tíz éve házas. "Őszintén mondom, fogalmam sincs" - felelte ő. Az sem rémlett neki, hogy mikor tűnt el az életükből. Sőt, az sem, hogy miért. Hiszen jól elvannak a feleségével, boldogok, bár igaz, hogy nagyon sok a dolguk, reggel kapkodnak, estére hulla fáradtak. Valahogy hiánycikk lett, a szexszel együtt. Ám ettől még minden csudijó, minek panaszkodjon? Mindent meg lehet szokni, így nem is jelentették a dolgot a hatóságoknak.

A kutatás eredménye tehát a következő: a csók az első olyan dolog, ami a megkérdezett alanyok házasélete során eltűnt. Nyoma veszett a napközbeni csóknak, majd rövidesen a reggeli és a jó éjszakát csókoknak is, mert az addig intenzív érzéseik lecsillapodtak, és a párok nem törekedtek arra, hogy újra és újra felkorbácsolják a szenvedélyt, a szerelmet a kapcsolatukban.

A megfigyelések szerint sokuknál nemcsak a kihűlő félben lévő érzelmek tehetnek a történtekről, hanem a megszokás is. Ugyanis a rohanó életmódot folytató párok nem szántak elég időt a csókra, eltűnését természetes jelenségnek fogták fel. Nem tettek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy ismét előkerüljön. Szerintük a házasság úgyis védelmet nyújt, és nem fog emiatt háborogni egyik fél sem. Végezetül nagyon sok házaspárnál figyelhető meg, hogy a csókot már csak előjátéknak használják a vágy felfokozására.

Ne feledjük: a csók a kezdet. Ha engedjük, hogy eltűnjön, akkor utána szép lassan az érintés, az ölelés, a szenvedély, a szex és minden más is el fog, az pedig a házasság halálát is jelentheti. Ezért ha a te házasságodból is eltűnt a csók, akkor ne ülj ölbe tett kézzel! Eredj a nyomába!

Sosem fogom elfelejteni az első csókot...http://www.she.hu/herself/20190313-sosem-fogom-elfelejteni-az-elso-csokot-greta-may.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.