30 fölött már kényelmesen fesztiválozom!

Harminc évesen sem öreg még az ember lánya, de másként néz a nagyvilágra. És legalább plusz tíz év tapasztalattal rendelkezik, mint a fesztiválozó fiatalok nagy többsége.

Nem idegenek tőlem a fesztiválok, minden évben megyek egy-kettőre, de idén vettem észre először, hogy mennyire másként veszek részt rajtuk, mint évekkel ezelőtt. Már nem a Nagy Ő megtalálásának reményében és nem is a másnapok függvényében tekintek ezekre az eseményekre.

Tudatosan választok lehetőséget, nem engedek az impulzív csábításoknak, és sokkal finnyásabb vagyok, mint korábban. Persze a sátorban alvás még mindig nagy kaland, de fontos a komfortos tisztálkodási lehetőség, fontos, hogy a szemét a kukába kerüljön, és fontos, hogy ne csak hamburgert ehessek egy-egy buli után.

Lehet, hogy ennyi idős koromra elkényelmesedtem? Hm, lehet. De nincs ezzel baj, szeretek kényelmesebben fesztiválozni, és ha tehetem, azért inkább a közeli motelben alszom a sátor helyett.

A fiatalokra pedig kedves megértéssel tekintek. Valaha én is az átmulatott éjszakákban vártam a szőke herceg megjelenését. Valaha én is úgy választottam fesztivált, hogy hova megy a kiszemelt pasi is. Régen buli volt és marha menőnek éreztük, ha hányás közeli állapotba ittuk magunkat, és iszonyú ciki volt pulcsit venni, ha fáztunk.

Forrás: Shutterstock

Tizenhat fokos éjszakákban is hátsó- és hasvillantós rucikat hordtunk, nehogy azért ne találjon meg a herceg, mert épp nem látszik ki valami lényeges. Nem kockáztattunk! Mindent kitettünk, és minden marhaságba belevágtunk, csak hogy jó legyen a buli, és nehogy kimaradjunk valamiből. Menő volt az éjszakai fürdőzés és a büfék mögötti smacizás a ki tudja, kivel.

Ha mindez nincs, akkor én sem így nézek ma a fiatalokra. Édesek! Ugyanezt élik át, ugyanezeken mennek keresztül. És attól, hogy most kicsit felelőtlenül élnek, még lehet belőlük tuti ügyvéd és menő könyvelő is.

Ez csak a szülők rémálma, hogy nem lesz így a gyerekből semmi! Mi is túléltünk minden arcon pörgést, és ezekkel micsoda emlékeket szereztünk! Egy percig nem venném el a mai fiataloktól ezt az érzést. Ahogy annak lehetőségét sem, hogy harminc fölött ők is ilyen megértéssel nézzenek az akkori 18-20 évesekre.

Kedves Szülők, akik aggódtok, hogy mi lesz így a gyerekből, ha csak bulizik! Nektek javaslom, hogy ha nincs saját emléketek az effajta partikról, akkor látogassatok meg legalább egy fesztivált, nézzétek meg, hogy miről szól, érezzétek át a feelinget és legyetek megértéssel - persze nem ér cikis helyzetbe hozni a gyereket! Viszont a bizalommal sokkal többre mentek, mint a tiltással.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?