Azért fordulsz ki magadból, hogy megfelelj egy pasinak?

Egy kapcsolat elején fontos, hogy a pár tagjai összecsiszolódjanak. De mi van akkor, ha ezt a folyamatot az egyik fél egy "kicsit" túltolja?

Olyan emberekkel szeretünk együtt lenni, akikkel hasonló a világnézetünk, az ízlésünk, a gondolkodásmódunk és az elveink - esetleg ugyanazoknak a hobbiknak hódolunk. Hiszen pont ezek a közös pontok azok, amik felkeltik az érdeklődésünket (amellett, hogy a másik baromi jól néz ki). A nagy egyetértések nagy egymásra találásokat szülnek, és így élheted meg a felemelő "Tényleg te is így gondolod?" "Neked is az a kedvenc filmed?" pillanatokat.

Ennek így is kell lennie ideális esetben. Azonban több olyan nővel is találkoztam, akik egyik kapcsolatból a másikba kerülve szinte levedlik a bőrüket és teljesen átalakulnak. Részben lehet ebben egy kis tudatosság is: imponálni akarnak a másiknak azzal, hogy teljesen le vannak nyűgözve az érdeklődési körétől, a gondolkodásmódjától.

Ám sokszor olyan közös metszeteket is létrehoznak, amik valójában nem is léteznek. Elhiszem, hogy ha nagyon dögös egy pasi, akkor miatta még a foci is sokkal, de sokkal érdekesebb sport lehet - vagy például már nem is hangzik olyan szarul (de!) "a nőknek a konyhában a helyük" elv. Viszont akárhogy is nézzük, ha magadtól nem ezeket gondolod, akkor ez egy hazugság - még ha kegyes is.

Amikor még azt sem tudod, ki vagy...

A másik oldalon - főleg a fiatalabb lányoknál - közrejátszhat az, hogy a személyiségük még nem teljesen kiforrott, és a pasi iránti fokozott érdeklődés átcsap egy túlzott lelkesedésbe. Ilyenkor minden érdekes, amihez neki köze van, minden program izgalmas, amikor együtt lehet lenni - és tulajdonképpen honnan tudhatná, hogy nem hatalmas rajongója a horgászatnak? Hiszen még sosem próbálta... Szóval, csak úgy elragadja őket a nagy szerelmi mámor, ami idővel csillapodik, és mindenki szépen megtalálja a saját helyét.

Az érdeklődés tök normális!

Az tök jó, ha érdeklődünk a párunk szenvedélyei iránt - én is jóval többet tudok a géllakkozásról, mint ami normál esetben indokolt lenne -, hiszen kifejezetten rossz érzés, ha a másikat teljesen hidegen hagyja valami, ami nekünk nagyon fontos. A gond ott kezdődik, amikor valaki a másikra reflektálva alakítja át az egész személyiségét, ugyanis ebben az esetben nemcsak új hobbik kerülhetnek képbe, hanem az értékrend is megcsúszhat egy kicsit.

Forrás: Shutterstock

Például:

Habár Gizike eddig kizárólag monogám kapcsolatban élt, a jelenlegi pasija a nyitott kapcsolatokban hisz. Ekkor ráébred, hogy tulajdonképpen mindig is vonzotta ez a gondolat, ez az igazi szabadság, a szerelemnek pedig nincs köze a testiséghez. Majd pár hónap múlva szépen észbe kap, hogy ez a kabát mégsem jó rá, és a hideg is kirázza a gondolattól, hogy a szerelme másokkal is hancúrozik. Így hát kilép a kapcsolatból, és legközelebb egy sokkal konzervatívabb párt választ magának. Talán számára túlságosan is konzervatívat...

Egy mélyen vallásos férfit, akivel közös imával indul a nap, kötelező a vasárnap reggeli mise, és a szex is igencsak más keretek között zajlik. De meggyőzi magát, hogy tulajdonképpen pont erre volt szüksége: keretekre, biztonságra, megfontoltságra és egy kijelölt útra, amin tiszta szívből haladhat. Vagyis haladhatna, ha valóban ez lenne az ő útja - de nem az.

Fájó szívvel tehát ismét sátrat bont, és elindul megkeresni a következő igaz szerelmet. Persze ez a folyamat is részese lehet az önmagunkra találás folyamatának, a személyiségfejlődésnek, hiszen ha már tudjuk, mi az, ami nem jó nekünk, azzal közelebb kerülünk ahhoz, ami jó. Viszont ha valaki már többször is ilyen kaméleon kapcsolatban találta magát, és mindig ő volt az irreálisan alkalmazkodó fél, akkor ideje lenne elgondolkodni!

Mennyire vagy tisztában azzal, hogy neked mi a fontos az életben? Mi az, amire te igazán vágysz? Milyen dolgokból nem akarsz semmiképpen sem engedni? Mi tesz boldoggá? Mitől tudsz kiteljesedni? Amíg ezekre a kérdésekre nem tudod a választ, addig nem is fogsz tudni olyan emberrel kapcsolatban élni, aki megadja azt, amire szükséged van. Hiszen még te magad sem tudod, mi lenne az.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek