Egyedülállóként hadd ne én aggódjak mások házassága miatt!

- Azért álljunk meg egy szóra, még mielőtt kikiáltasz vétkesnek! - csattan fel Dia a tőle megszokott vehemenciával.

- Én nem kértem, hogy együtt járjunk edzésre, csupán elfogadtam a felajánlást. Zsolt ajánlotta fel, hogy edzés előtt értem jön és a végén pedig elvisz dolgozni. Egy utcányira lakunk, és a munkahelyünk is mindössze három percre van egymástól. Nem kitérő, és cserébe egyikünk sem unatkozik útközben, plusz kisebb eséllyel mondjuk le reggeli edzéseket.

- De a felesége tudja? - ad hangot a hetek óta magába fojtott kérdésének Niki.

- Fogalmam sincs, hogy tudja-e. Nem kérdeztem, de nem is az én dolgom. Vagy tévedek? Egyedülállóként hadd ne én aggódjak mások házassága - vagy éppen kapcsolata - miatt! Mindenkinek magának kell tudnia, mi fér bele a párkapcsolatába, hol vannak azok a bizonyos határok - folytatja Dia kicsit nyugodtabban.

Ne nézz így rám, kérlek, nem történt semmi! Én nem kezdtem ki vele, és ő sem velem, eszünkbe sem jutott - ad egyértelmű válaszokat Dia Niki vádló tekintetére. Ugyan a feleségéről csak ritkán mesél, ha viszont szóba kerül, nagyon szépen beszél róla. Tudod, én baromira fogok örülni, ha egyszer majd így mesél rólam az a bizonyos férfi.

- Akkor is. Én azért eléggé kiakadnék, ha megtudnám, hogy a férjem 2 hónapja heti háromszor visz egy tök jó csajt edzeni, majd dolgozni.

- És ha elvisz valakit? Ezek szerint ugyanazzal a kolléganőjével már rendszeresen ebédelnie sem lehet a párodnak a tudtod nélkül? Ugye nem leszel ilyen sárkány?

- Miért, te nem lennél féltékeny? Te nem féltenéd a férjed?

- Biztosan félteném, de nem kérnék perc alapú jelentést a mindennapjairól.

Forrás: Shutterstock

- Nekem elég az óránkénti is - oldja a beszélgetést Niki némi humorral, de Diát nem tudja kizökkenteni.

- Az instant, kirakat kapcsolatoktól most tekintsünk el, és tételezzünk fel egy jól működő, kölcsönösségen alapuló kapcsolatot! Én úgy hallottam, ezekben a kapcsolatokban a párok beszélgetnek egymással. Tehát jelen példánál maradva elég valószínű, tudni fogom, hogy a férjem kivel ebédel, vagy éppen edz. És a sokak számára idegen szóról, a bizalomról se feledkezzünk meg!

- Jó, de sokszor nem csak a férfin múlik.

- Ahogy nem is mindig az adott hölgyön múlik. De az előbbi kapcsolatnál maradva, ha az alapok rendben vannak, akkor bármelyik lány szétteheti a lábát, a férfi, a férj nem fog félremenni. Ha pediglen ez mégis megtörténik, akkor ez azt jelenti, hogy valami elromlott, vagy lehet, soha nem is volt meg abban a kapcsolatban. És még mielőtt a régi témára térünk vissza, ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyes dolog a megcsalás, mert nem. Csak elég gyakran nyomós oka van, amiről nem akarunk tudomást venni, mint ahogy arról sem, hogy ilyen esetekben általában kettőn áll a vásár, sosem egy tehet mindenről.

Amint Dia befejezte a mondandóját, rögtön tudta, hogy nem kellett volna megszólalnia. Hagynia kellett volna a témát, de már késő volt.

Könnyes szeme árulkodott róla, hogy Niki elmerült a gondolataiban. A gyógyultnak hitt sebei újra felszakadtak. Eszébe jutottak az Andrással töltött boldog pillanatok, majd a nap, mikor a fiú elköltözött... mert megcsalta egy másik nővel.

B. Barbi novellája

Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek