Milyenek vagyunk mi, nők? Büszkék, bújósak, harcos királylányok...

Ahogy Meredith Brooks énekli egy popslágerben: "Ribi vagyok, gyermek, anya, vétkes, szent - mindenből egy csipet. A mennyed és a poklod egyszerre. És ha másmilyen lennék, az úgy már nem is lenne az igazi." :) Szóval ilyenek vagyunk mi, nők...

A femme fatale, aki néha nyomi. A bugris, a harsány, a magát láthatatlannak érző. A férfiként is helytálló, aki titkon Teréz anya. A magányos farkas, aki ha kell, igazi csapatjátékos. A bátrak bátra, a huncut, az agyalós. A megszállott. Az apja lánya. A sors kegyeltje és a sors bolondja. A kíméletlen, a védelmező és a kíméletlenül védelmező.

Aztán halandók is vagyunk. Édesszájúak, rossz alvók, durcásak, füllentők. A gyertyát két végén égetők. Antitalentumok, patológiásan halogatók, tehetetlenségükben toporzékolók, a fejünk fölötti képregénybuborékban tele kérdőjelekkel.

Büszkék. Nővérek. Óvatos duhajok. Támaszok. Bújósak. Jó megfigyelők. Cinkostársak. Antirasszisták. Dancing queenek és néha dirty dancerek. Mozirajongók. Könyvmolyok. Ultramaratonisták. Pancsoló kislányok. A tavaszt éltetők. Lasagne-ban verhetetlenek és kontárságot beismerni tudók.

Milyen stílusban nyomjuk? Bőrdzsekisben. Vagy tüllszoknyásban, esetleg a kettőt kombinálva. Flipflopban. Hajat napon szárítva. Jazz fanként. Snowboardon száguldva. Bloggerként. Vízimádóként. Gazdiként. Főnökként, de nem főnökösködve, beosztottként, de nem alárendelve. Rendes, vagy nulla százalékos sörrel a kezünkben.

A külsőnk pedig... Oridzsinál szöszke - időnként barna, de holnap akár vörös is. Telt ajkú. Anyajegyes. Homokóra alkatú. Tömött frufrus. Magassarkúért kiáltó. 64 fogat villantó. Girbe-gurba lábujjas. Pocis. Megvilágítás kérdése. Sokmindenféle, de semmilyen az sosem.

És mi kell ahhoz hogy kiteljesedjünk? Férfi. Partner. Apa, ovistárs, csalfa szerető, esetlen hódoló, bűnbánó kedves, rajongó rajongó. Meló, szárnyalás, pofára esés, lecke, megbocsátás. Lopott idő, csak-mi-értjük poénok, cirógatás és a sosehalunkmeg érzés...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek