Ha minden pasi szemétláda, akkor veled se stimmel valami!

Neked is feltűnt, hogy a mai világban folyton azt hangoztatják: "minden pasi szemétláda" és "minden csaj kurva"? Eleged van ezekből a sztereotípiákból, és szeretnéd tudni a titkot: mit tegyél, hogy rólad ne mondjanak ilyet? Megmondom...

Semmit nem tudsz tenni. Vagy talán azt, hogy elfogadod: nincs kiút a megbélyegzések elől. Ha most felcsattan egy hang a fejedben, hogy "de, igenis van", akkor elmagyarázom, miért állítok ilyet.

"A nőknek csak a lóvé kell..."

Rohanó világunkban az érzelmeket felszínesen éljük meg. Mennek a lájkok, jönnek a kutyás-szíves matricák kommentben. A Badoo-n napi hatszáz pasi jelzi, hogy tetszel neki, de a nagyja vagy rád sem ír, vagy ha igen, akkor véget ér a beszélgetés, amikor visszaírsz neki. Ők persze azok, akik neked is tetszenek a fotók alapján. Akiknek nem annyira fogott meg a profilja, de mégis próbálkoznak nálad, azokat már az elején finoman a "nem" dobozba rakod.

És itt jön a csavar: leírod őszintén, hogy nem olyan személyt keresel, mint ő, mire kitör a harmadik világháború. A helyzet innentől kétesélyes: vagy lekurváz, vagy könyörögni próbál. Te - már kicsit sem kedvesen - még egyszer közlöd vele, mi a szitu, mire a könyörgős típustól is jön a lekurvázás... Ezek a fazonok azok, akik aztán kihasználják az internet legforgalmasabb helyszíneit, hogy piedesztálra emeljék sértett egójukat.

Ilyenkor jön a mártírkodás: minden nő csak a pénzre és az autóra megy, és mivel neki csak egy rossz 20 éves Hondája van, így kerülik őt. (Itt megjegyzem: sok-sok autó nélküli év után apám vett egy Suzukit, és az első pillanatban szerelmes lettem abba a rohadó kaszniba. Mert nem mindennek kell ugyanolyannak lennie.)

"Tuti ő lesz az igazi, csak még magának sem meri bevallani!"

Mi, nők pedig az érzelmeinkkel és a túlgondolással csapjuk be magunkat. Bár ugyanolyan jeleket ad a legújabb szeretőd, mint a csapnivaló exed, te hiszel neki. Ez a hit pedig akkor is erős marad, amikor az egész világ azt "ordítja" feléd: nem normális, amit csinálsz. Hinni akarod, hogy ő tényleg más. Nem, nem azért akar már az első randin orált a kocsiban, mert neki is csak szex kell, hanem mert "annnnyira" megvan a szikra köztetek.

Forrás: Shutterstock

Mentségeket gyártasz a senkiházinak, mert amúgy cuki, te pedig szerelmes akarsz lenni. Persze egy hónap után ez a kapcsolat is lecseng, hiszen lefeküdtetek. Néha még rád dob egy üzenetet, de egyre elfoglaltabb: komoly munkája van, nem ér rá mindig... (Bár amíg fűzött, addig minden fél órában jelentkezett.) Aztán eltűnik.

Így válnak a pasikból "mocskos gazfickók", "utolsó senkiházik" - tudnám még fokozni, miket szoktak írni a sértett nők, de az már erősen 18 pluszos lenne. Te pedig leülsz a csajokkal, és addig mocskolódsz, míg meg nem gyűlölöd a fazont, majd keresel egy másikat, aki segít elfeledni.

Hibásak vagyunk a kialakult sztereotípiák miatt, hiszen mi magunk kreáltuk őket fájdalmunkban, mert nem tudtuk elviselni a kudarcokat. Sok férfit és nőt csaptak már be egy kapcsolat során. Mégis maradtak, mert gyávák voltak lépni, amikor kellett volna - aztán már késő lett, és minden káoszba csapott át.

Egyszóval a saját gyengeségünk és ostobaságunk táplálja a másik nemről gyártott sztereotip gondolatokat. Egymásra mutogatunk - de biztos, hogy a mi kezünk egy kicsit sem piszkos? És ha igen, vajon az exek is ugyanígy gondolják?

Ne feledd: aki fennhangon veri a mellkasát, mennyire szemetek az ellenkező neműek, az leginkább a saját hibáiról akarja elvonni a figyelmet...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?