5+1 eset, amikor úgysem tudsz pozitív maradni!

Sokszor, sok mindenki írt már a pozitív gondolkodás hatásáról: mennyiben képes megváltoztatni az életedet, ha nem a problémára, hanem a megoldásra koncentrálsz.

Azonban a saját és a közeli barátaim tapasztalatai alapján az a tapasztalatom, hogy sokszor bizony semmire sem mész a pozitivitásoddal:

1. A kislábujjad találkozik az asztal sarkával

Rengeteg guru könyvét átlapozva sem kapok elegendő információt: ilyenkor a sírva ordibálás helyett mit kellene tennem? Talán, ha magam elé képzelem a Niagara-vízesést, az elnyomná a belőle kibuggyanó szitkozódást, melytől az egész utca zeng?

2. A rohadék szúnyog és a lekapcsolt villanyt találkozása

Nyáron mind élünk át ilyen helyzeteket. Ilyenkor próbálj meg nyugodtan elaludni! Nem megy, mi? Meditálj, attól majd tisztább lesz a csakrád, és a szúnyog ezt megérezve békén hagy. De ha mégsem, akkor az azért van, mert nem is akarod igazán. Komolyan kell akarni, ne hagyd magad befolyásolni a negatív érzelmek által! Ettől majd biztos vega lesz a szúnyog is...

3. Amikor a fodrász elcseszi a hajadat

Persze semmi sem történik ok nélkül. De vajon miért kellett egy hónapig csibesárga hajjal mászkálnod mindenhova, csak mert a fodrászod nem tudta, mi az, hogy hamvasszőke? Mit üzenhet ezzel az univerzum? Inkább a sírás kerülgeti az embert, nem a mosolygás és a pozitív gondolkodás. Sajnos az az egy hónap pedig csak nagyon-nagyon lassan telik el. Mintha júniustól egészen novemberig kellene várnod.

Forrás: Shutterstock

4. A hatalmas zakózás tökéletesítése

Fontos, hogy tudj magadon nevetni, legfőképpen, ha kamerák és legalább 300 ember előtt seggelsz egy hatalmasat. Vagy ha a város legforgalmasabb kereszteződésénél az éppen zöldre váltó lámpánál a jeges úton mindenedet eldobva esel egy irgalmatlan nagyot. Ha a melletted álló autóban azt látnád, hogy a sofőr nevet rajtad, nyugodtan mutasd meg neki a középső ujjadat, azt egy pozitivitásra nevelő könyv sem tiltja!

5. Amikor a nutellás kenyér a megkent oldalára esik

Ez azt hiszem, mindent visz. Itt nem lehet pozitívnak lenni. Ez a legnehezebb pillanatok egyike. Viccelek, a legnehezebb most jön.

+1 Hosszú hónapok utáni első szőrtelenítés

Amikor szinglik vagyunk - főleg télen -, hajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, ha a szőrtelenítésről van szó. Biztos mindannyian tudjuk, hogy mekkora a női testben az izgalom, amikor hosszú idő után végre van kiért úgy igazán szőrteleníteni. És hogy mennyire kiakadsz, ha az ottalvós este másnapján, otthon zuhanyozva meglátod, hogy a bugyi korca mentén mindkét oldalt ott hagytál egy-egy három centi hosszú szőrcsíkot. És nem, nem volt lekapcsolva a villany akció közben. Igen, biztos, az telibe megvillant előtte. Na, ilyenkor legyél pozitív...

Nyitókép: Shutterstock