boldogság élvezni az életet Ferencz Gabriella kicsapongó unalmas boldog
Mikor a lány megosztotta barátnőivel a hírt, hogy véget vetett a se veled, se nélküled kapcsolatának, csak úgy záporoztak az elismerő szavak:

- Végre! Itt volt az ideje!

- Hát ezt is megértük? De ugye, nem jössz nekem két nap múlva azzal, hogy írt, és ismét totál happy vagy?

Valóban eléggé zavaros kapcsolat volt az övék, sosem lehetett kiszámítani a következő lépést. Örökös bizonytalanság jellemezte, mert sosem lehetett tudni, mikor jön egy rosszul megválasztott mondat, ami miatt megsértődnek és szakítanak.

A lány ezúttal csak a hírt közölte, nem akarta rögtön eltemetni a múltat és bulit szervezni - de úgy tűnt, most nem ő irányít. A barátnői egymás szavába vágva sorolták, hogy mennyi mindent csinálhat majd szingliként: belevetheti magát az éjszakába, eljárhat szórakozóhelyekre, bárokba, egy szexi oktató mellett megtanulhat táncolni, rákacsinthat bármelyik férfira, aki megtetszik neki. Utazhat, sportolhat, wellnessezhet, és kegyetlenül flörtölhet.

- Adj bele mindent, nincs határ, élvezd az életet! - hangzott az egyértelmű tanács a barátnői részéről. - Ismerkedj, te döntesz arról, meddig akarsz elmenni.

Aztán mintha nem lett volna elég az elmúlt húsz perc, hosszas érvelésbe kezdtek amellett, hogy az igazi élet csak most kezdődik számára, hiszen két kanállal falhatja azt. Eddig sem voltak unalmasak a lány mindennapjai, hiszen van egy munkája, amit imád, volt egy érdekes kapcsolata egy izgalmas férfival - még ha a külső szemlélő számára furcsának is tűnhetett. Futott, úszott, kertészkedett, ha társaságra vágyott, összefutott a barátnőivel, de ha olyan kedve volt, egyedül ment vásárolgatni. Eddig is ő döntött arról, mit akar csinálni, és mit nem.

Forrás: Shutterstock

Élvezte az életet, de úgy tűnt, a barátnői számára mindez unalmas volt. Véleményük szerint csak az izgalmas, ami harsány, vagány, meglepő. Szomorúság lett úrrá rajta, majd düh, most először nem értett egyet a barátnőivel, sem azzal, amit képviseltek. Mert a felelőtlenség nem egyenlő az izgalommal, és a céltalanság sem a boldogsággal.

Nemcsak az élvezheti az életet, akinél nincsenek határok, és minden belefér, hanem az is, aki jól érzi magát azzal, amit tesz, illetve akivel teszi. Még akkor is, ha csak megnéznek együtt egy jó filmet. Mert lehet, hogy kívülről figyelve néma csendben ül, de a lelkében még düböröghet a zene.

A lánynak fájt, hogy a barátjával eltöltött négy évet a barátnői nem sokra értékelték, csak olyan időszaknak, amelyik nem adott maradandót. Pedig épp ellenkezőleg: a lány mellette tanulta meg, hogy igenis ki kell állnia mindazért, ami számára fontos, ahogyan azt is megismerte, hogy milyen mélyen tud szeretni. Azért, mert vége lett, még értékelheti a közös pillanatokat, és nem kell a kukában végezniük az emlékeknek. Eddig is élvezte az életet, és ezután sem tesz majd másként - de nem két kanállal habzsolva, mert túlságosan sokat markolna egyszerre. Annyit, amennyire nincs szüksége.

Így aztán miután a barátnői kifogytak az ötletekből, felállt, és hazaindult, hogy magára zárhassa az ajtót, elindíthassa a kedvenc számát, és azt tegye, amit a szíve diktál. Otthon maradni ma este, nem pedig egy idegen férfi karjában landolni. Mert számára nem az a fontos, hogy látványosan legyen boldog, hanem az, hogy azt érezze: a lelke örül. Mindenki számára mást jelent élvezni az életet, éppen ezért hagyni kell, hogy olyan tartalommal töltse meg, amilyennel szeretné!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.