divat férfi férfiasság nőiesség Seiler Andrea karrierista
Hiányzik a férfi energia. Az, amikor nem érem el a felső polcon lévő tányért, és segít levenni az én szőke, vagy épp barna hercegem.

Hiányzik az, hogy bután álljak az autó előtt, kezemben a szélvédő lapáttal, és egy édes mosolyt elengedve kérjem meg a másik felemet, hogy cserélje ki őket. Na, nem azért, mert nem tudom, hogyan kell azt csinálni. Hanem mert jólesik, hogy valaki megteszi ezt nekem. Pontosan tudom, hogy itt van bennem a női energia. Az, amit a férfiak annyira hiányolnak ebben a mai világban.

A rengeteg pro érv mellett, amit fel tudok sorakoztatni, hogy miért olyan jó a mai világban élni - ennyire előrehaladott szellemben -, ott vannak a kontrák is. Vérpiros felkiáltójelek, amik mellett sokszor elsétálunk, persze nem azért, mert nem szúrja ki a szemünket és nem hatja át az elménket a felismerés, hogy lehet, oda kellene figyelni rájuk.

A mai világban mindenkinek joga van, a legutolsó fűszálnak is. Mindenki azzá válhat, amivé akar. Minden mese az erős, karrierista nőről szól, aki felépítette a maga várát, multicég egyedüli vezetője lett, minden pillanatban tökéletes a frizurája és a sminkje.

Mindenhol őket látni, plakátokon, továbbtanulási prospektusok lapjain. "Légy te is vezető!" - üzenik fiataloknak, időseknek egyaránt. Pár éve azt mondtam magamnak: "Igen! Ez kell ide! Gyerünk csajok!" De azóta sok minden változott bennem, és átgondoltam ezt egy kicsit.

Forrás: Shutterstock

Talán nem akar mindenki vezető lenni. Talán sérülést is okozhatunk azzal, hogy ennyire gőgösen akarjuk a jogainkat fitogtatni. Ha csak azért törtetünk, hogy a férfiak fölé tudjunk lépni, utasítgatni őket, csak hogy ezzel is kihangsúlyozzuk, hogy márpedig a világot a nők is tudják uralni és vezetni. És egyébként ez igaz is, mert minden nő kezében ott a hatalom, de annak a hatalomnak miért kell ilyen formát öltenie?

Hiszen a világ mindig is két energiából állt: férfiból és nőiből. A nő simogat, harmóniát teremt, hogy a férfi érezze a biztos hátteret, és azt, hogy szükség van rá, fontos szereplője az életünknek. A férfi bókol, biztonságot nyújt, hogy a nő érezze: fontos, szükség van rá, vigyáznak rá.

Elfelejtjük az alapokat, csak hogy új szabályrendszert kitalálva egymáson uralkodhassunk. Elhitetjük önmagunkkal, hogy másképp nem lehetünk sikeres emberek, csak ha az önéletrajzunkban valami tetszetős munkakört tudunk megjelölni. Elvetjük ezért nőies mivoltunkat, azt a finom rezgést, melyre minden férfi eldobja a józan eszét.

Én nem akarok manapság divatos munkát végezni, ahol úgy taposok a férfiak torkára, ahogy épp kedvem tartja. Maradok olyan Nő, aki tudatosan éli meg azt az oldalát, melyre minden virág szirma felcsillan.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.