buli öregedés fiatalság party régi szép idők fesztivál kényelem Tolvaj Vica
Harminc évesen sem öreg még az ember lánya, de másként néz a nagyvilágra. És legalább plusz tíz év tapasztalattal rendelkezik, mint a fesztiválozó fiatalok nagy többsége.

Nem idegenek tőlem a fesztiválok, minden évben megyek egy-kettőre, de idén vettem észre először, hogy mennyire másként veszek részt rajtuk, mint évekkel ezelőtt. Már nem a Nagy Ő megtalálásának reményében és nem is a másnapok függvényében tekintek ezekre az eseményekre.

Tudatosan választok lehetőséget, nem engedek az impulzív csábításoknak, és sokkal finnyásabb vagyok, mint korábban. Persze a sátorban alvás még mindig nagy kaland, de fontos a komfortos tisztálkodási lehetőség, fontos, hogy a szemét a kukába kerüljön, és fontos, hogy ne csak hamburgert ehessek egy-egy buli után.

Lehet, hogy ennyi idős koromra elkényelmesedtem? Hm, lehet. De nincs ezzel baj, szeretek kényelmesebben fesztiválozni, és ha tehetem, azért inkább a közeli motelben alszom a sátor helyett.

A fiatalokra pedig kedves megértéssel tekintek. Valaha én is az átmulatott éjszakákban vártam a szőke herceg megjelenését. Valaha én is úgy választottam fesztivált, hogy hova megy a kiszemelt pasi is. Régen buli volt és marha menőnek éreztük, ha hányás közeli állapotba ittuk magunkat, és iszonyú ciki volt pulcsit venni, ha fáztunk.

Forrás: Shutterstock

Tizenhat fokos éjszakákban is hátsó- és hasvillantós rucikat hordtunk, nehogy azért ne találjon meg a herceg, mert épp nem látszik ki valami lényeges. Nem kockáztattunk! Mindent kitettünk, és minden marhaságba belevágtunk, csak hogy jó legyen a buli, és nehogy kimaradjunk valamiből. Menő volt az éjszakai fürdőzés és a büfék mögötti smacizás a ki tudja, kivel.

Ha mindez nincs, akkor én sem így nézek ma a fiatalokra. Édesek! Ugyanezt élik át, ugyanezeken mennek keresztül. És attól, hogy most kicsit felelőtlenül élnek, még lehet belőlük tuti ügyvéd és menő könyvelő is.

Ez csak a szülők rémálma, hogy nem lesz így a gyerekből semmi! Mi is túléltünk minden arcon pörgést, és ezekkel micsoda emlékeket szereztünk! Egy percig nem venném el a mai fiataloktól ezt az érzést. Ahogy annak lehetőségét sem, hogy harminc fölött ők is ilyen megértéssel nézzenek az akkori 18-20 évesekre.

Kedves Szülők, akik aggódtok, hogy mi lesz így a gyerekből, ha csak bulizik! Nektek javaslom, hogy ha nincs saját emléketek az effajta partikról, akkor látogassatok meg legalább egy fesztivált, nézzétek meg, hogy miről szól, érezzétek át a feelinget és legyetek megértéssel - persze nem ér cikis helyzetbe hozni a gyereket! Viszont a bizalommal sokkal többre mentek, mint a tiltással.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.