segítség barát Megérzés Tolvaj Vica barátság ikertestvér
"A barátomnak tartalak, és az emberek nem véletlenül kerülnek egymás életébe. Talán meg kell tanulnom valamit, vagy talán neked. De bármi is az, rám számíthatsz." (Szellemekkel suttogó c. film) Teljes szívemből hiszem, hogy ez a két mondat igaz.

Emberek jönnek-mennek az életünkben. Mindenkitől kapunk valamit, és mi is adunk nekik - ha észrevesszük, ha nem. Nem véletlenül kerülnek mellénk. Van, aki teljesen az ellentétünk, és úgy okít - van, aki csupán tükröt mutat.

Ám a legtöbb kapcsolatnak van értelme, még ha néha rövid idő alatt tova is száll. Egy őszinte barátságra pedig, amely valóban előrevisz, olykor nehezebb rátalálni, mint a Nagy Ő-re. Sokszor észre sem veszed, hogy már megvan - és sokszor olyan emberről hiszed, hogy a legjobb barátod, aki inkább az ellenséged.

Honnan tudod, hogy valaki a barátod?

Érzed. Nagyon sok barátságnál fordul elő, hogy fogalmuk sincs a feleknek, miért vannak egymás mellett, de valahogy mindig ott vannak, ha kell, ha nem - de főként akkor, amikor kell. Egy barát olyan, mint egy ikertesó: érzi, hogy mi van veled. Érzi, ha fáj, vagy ha jó. Veled sír és veled nevet, és nem sértődik meg (esetleg csak egy nagyon picit), ha elküldöd, mert egyedül akarsz lenni.

Nem veszi zokon, ha éppen bepasiztál és inkább a szerelemre koncentrálsz, minthogy vele menj shoppingolni a szomszédos plázába. Aztán ott lesz, amikor vége annak a bizonyos szerelemnek, ami miatt hanyagoltad, és fejest fog ugrani veled egy hatalmas doboz fagyiba a P.S. I Love You-n zokogva...

Forrás: Shutterstock

Kegyetlenül megmondja, ha nem áll jól az újdonsült vörös ruha, amiben a következő randit tervezted, de hallgat, amikor arra van szükséged. Kritikus és elfogadó egyszerre. Megtartja a titkaidat, és ő is bátran rád bízza az övéit. Ha nyaralni utazik, tuti rád hagyja a macskaetetést és a növények gondozását, hiszen van kulcsotok egymás lakásához az ilyen alkalmak miatt.

Persze olykor-olykor összevesztek - hiszen milyen unalmas lenne a világunk, ha mindenki mindenben egyetértene. Ám némi durci, egy hatalmas csacsogás, majd egy pillanat alatt minden újra a régi lesz, és már a balhé tárgyára sem emlékeztek. Ha van legalább egy ilyen ember az életedben, már boldog lehetsz...

Sok barátságnak vélt kapcsolat ír le "szerelmi" ívet - azt hiszed, hogy ő lehet a legeslegeslegjobb barinőd, aztán upsz! Felébredsz. Pont, mint egy párkapcsolatban: megismered, megosztod vele minden titkodat, majd visszaél vele, vagy nemtörődömmé válik, esetleg spontán eltűnik. Sajnos sokan átmegyünk ilyesmin, de ezek az emberek nem barátok. Tőlük csak tanulunk valamit, majd - ha már nincs rájuk szükség - továbbállnak. Ez az élet rendje.

Hány pasit elfogyasztunk, mire eljutunk a férjünkhöz? Ugyanez a mechanizmus a barátságoknál is, csak azt lazábban vesszük: a legjobb barátot nem keressük görcsösen. Örülünk, ha megvan (már ha felismerjük), de nem zokogunk vagy regisztrálunk internetes oldalakra azért, ha nincs.

Vannak olyan szerencsések, akik már gyerekkorban megismerik az életre szóló barátjukat, de az is lehet, hogy főiskolán vagy az első munkahelyen jön el ez a pillanat. Bárhogy is van, értékeljük ezeket a kapcsolatokat! Mert jó ismerősünk számtalan lehet, de az igazi barátok köre szűk.

Az igazi barát jóban-rosszban kitart melletted. http://www.she.hu/herself/20180314-egy-baratsag-egy-betegseg-egy-arulas-halasz-eva.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.