idő késő hazugságok Haiser Olga óra késés
A pontosság a királyok udvariassága - szokták mondani. Ez esetben te valószínűleg csapnivaló uralkodó lennél, mert hogy, hogy nem, rendszeresen elkésel. Íme, tíz dolog, amit csak a notórius késők érthetnek.

1. Azért késtem, mert... késtem!

Soha nem szándékosan késel, egyszerűen csak nem tudod megbecsülni, mi mennyi ideig fog tartani. Hajlamos vagy félórás feladatokat öt-tíz percesre taksálni, onnantól kezdve pedig borul minden. Cserébe viszont, ha valaki más érkezik későn, nincs nálad elnézőbb partner, az tuti.

2. Nincs egy rongyom sem!

Előző este szépen eltervezted a fejedben, hogy másnap mit viselsz majd, a cipődtől egészen a hajgumid színéig. A reggeli készülődésnél azonban mindig az az egyetlen ruhadarab hiányzik, ami a mosásban van. Ja! Kezdődhet az újratervezés, múlnak a percek...

3. Rapid verziók

Imádod a gyors megoldásokat. Bögrés muffin, vasalás nélküli ing, belebújós cipő, ötperces smink... Ezek mind a jó barátaid, hiszen tudod: ha valamivel elhúzod az időt, akkor legalább vannak dolgok, amik növelik a hatékonyságodat.

4. "Már úton vagyok!"

Igen, tudod, hogy ez a mondat nem mindig tökéletesen igaz - de néha, amikor nagyon megcsúszol az idővel, hajlamos vagy ezt válaszolni az ingerült telefonhívásokra.

5. Megőrjíted azokat, akik mindig pontosak.

Van az a bizonyos - tiszteletreméltó - embertípus, aki soha nem késik. Ha abban a szerencsében részesültél, hogy ezek egyike ráadásul életed párja, akkor bizony volt már részed néhány ingerült megjegyzésben. Míg ő indulás előtt teljes menetfelszerelésben a kanapén ülve vár rád, addig te általában félig felöltözve rohangálsz a lakásban a cuccaid után.

6. Kihúztam a vasalót?

Mivel sokszor van, hogy sietve indulsz el, nem mindig emlékszel rá, hogy biztosan lekapcsoltad-e a sütőt/kihúztad-e a vasalót/becsuktad-e az ablakot. Ezért aztán ilyenkor saját magad megnyugtatása érdekében visszarohansz a lakásba ellenőrizni a dolgokat. Hát persze, hogy mindent kihúztál és becsuktál! Ám most aztán már tényleg sietned kell!

7. Fél hétkor várlak!

Az ismerőseid már kezdenek számolni azzal az idővel, amennyit késni fogsz. Teljesen véletlenül mindig fél órával a valós időpont előttre beszélik meg veled a találkát, hogy biztosan odaérj.

8. Kicselezed az időt!

Azt gondoltad, ha máshogy nem megy, hát kicselezed az időérzéked. Így tehát pár perccel előbbre állítottad az órádat - de sajnos egy idő után reflexből kivontad a plusz perceket.

9. "Szundikirálynő"

A reggeli ébredés legalább két szundi gomb lenyomásával jár nálad, mert számodra aranyat érnek azok a "még öt perc"-ek. Csak akkor van baj, ha megtanulod álmodban kinyomni az ébresztőt, hiszen így tudod, mi következik: késés...

10. Robotpilóta üzemmód

Van egy bevált rutinod, amivel a legnagyobb sietség közben is simán összerakod a holmijaidat. Tényleg igaz rád a mondás, hogy álmodból felkeltve is tudod. Reflexből összepakolsz akár többnapos utazásra is úgy, hogy félig még alszol.

Haiser Olga

Ez NEM csak elhatározás kérdése!... ;)http://www.she.hu/herself/20180507-holnaptol-minden-mas-lesz-torocsik-edit.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.