kávé nők cigi útmutató pletyka méltatlan méltatlankodik
Cigikávés nők. Esküszöm, szerettem volna pontosabb elnevezést adni nekik, de nem ment. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy ismered ezt a típust. Ő az, aki egy szál cigivel a kezében "dobálja magát", és folyton valami piszlicsáré probléma miatt panaszkodik.

Hogy honnan ismered fel?

1. Marikám, Katikám!

Ha be akarsz épülni közéjük, hívj mindenkit drágámnak vagy szívemnek! Elő a birtokos jelzővel és kicsinyítő képzővel! Ezentúl senkinek nem lehet rendes neve a környezetedben, csak Erzsikémek, Pannikámok és Sárikámok fognak körülvenni. Fontos: a megszólítást MINDIG kövesse heves gesztikulálás is!

2. Automatás kávé és az elmaradhatatlan cigi

Az ilyesfajta hölgyek mellé valami földöntúli erő mindig automatikusan beépít egy kávéautomatát. Kávéból pedig kötelező napi négy-öt pohárral elfogyasztani, természetesen egy-egy szál cigaretta társaságában. Az sem baj, ha odakint szibériai idő tombol - a cigiszünet az cigiszünet. Egy jó "cigikávés" nő óránként beiktat egy pihenőt, amely során panaszkodhat.

3. Mindennapi méltatlankodás!

Panaszkodni mindig kell valamiről - ha épp nincs problémája, akkor is gyárt magának. Igazi pletyka központ. Ha szaftos történeteket szeretnél hallani a cégről, csak meg kell hívni egy cigire, és persze egyetérteni vele abban, hogy a főnök túlhajszolja... Pozitív megjegyzésekkel ne is próbálkozz! Azokra nem reagál, vagy - minden kreativitását bevetve - átfordítja őket negatívra...

Forrás: Shutterstock

4. Retro külső

Lenőtt hajfesték, értelmezhetetlen smink, egészen egyedi ruhadarabok - ezt a típust még a nagy divatdiktátorok is messziről kiszúrják. Fiatalabb korában inkább a természetellenesre festett frizura volt rá jellemző - ennek hanyatlásából alakult ki az idősebb kori igénytelenség. A ruháin strasszkövek hirdetik, hogy ő bizony szexi vadmacska.

5. Folyton telefonál!

Ha senki nincs, akinek panaszkodhatna vagy világmegváltó bölcsességeket osztogathatna, akkor sem kell aggódni érte: rég a korlátlan díjcsomagot használja. Gyakorlatilag neki találták fel a mobiltelefont, bár a válla néha görcsöt kap, hiszen egyik kezében a cigit, a másikban pedig a kávét kell tartania. Ha elmész mellette, az alábbi foszlányokat kaphatod el a beszélgetésből: "Katikám, ezt nem fogod elhinni!", "A hülye Horváthné miatt már megint túlóráznom kell!", "Elegem van, most már biztos itt hagyom ezt a sz@rt, hát bolond vagyok én?!" (Az utóbbi mondatot hetente elhadarja, legalább nyolc éve.)

6. Beszél, beszél és beszél!

Nem igazán érdekli, hogy a hallgatósága már legszívesebben felkötné magát, azért is elmeséli a történet végét. Lehet, hogy nem kérsz tőle tanácsot, de nyugodj meg: kapni fogsz. Nem is érted, ilyen hatalmas tudással miért nem a NASA-nál dolgozik, hiszen mindenre kiterjednek az ismeretei. Tudja, hogy a piramisokat a földönkívüliek építették, ismer minden összeesküvés elméletet, és komplett háttérsztorival szolgál arra, miért morcos ma a főnök. Az ellenvetést és az érveket felejtsd el, ha vele beszélsz!

Nem kell rá haragudni, de túlságosan komolyan venni sem szabad. Ha összefutsz vele, a legjobb, amit tehetsz: kikapcsolod az agyad, és megértően bólogatsz. Vagy még időben elmenekülsz előle...

Hazugságok, amiket a nők terjesztenek egymásrólhttp://www.she.hu/herself/20181221-hazugsagok-amiket-a-nok-terjesztenek-egymasrol-gyorfi-andras.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.