párkapcsolat Tóth Zsuzsa kamu szakítás hazugság őszinteség
"Túl jó vagy hozzám képest! Legyünk csak barátok!" Hányan, hányféleképpen hallottuk már ezt az igen kegyes hazugságot?

Tiniként, fiatal felnőttként még tán jól is esett, hogy azért koptatnak, mert "túl jó vagy hozzá", de felnőttként ugye már mindenki rájött, hogy ez az egyik legszarabb, legaljasabb kamu szöveg, amit csak elsüthetünk?

Eleve én ettől a legyünk csak barátok dumától is kivagyok. Már ott sántít a dolog, hogy elvileg mindenki egy számára normális embert akar maga mellé, ugye? Ki akarna egy sültbolonddal együtt lenni?! Akkor mi ez a marhaság, hogy túl jó vagy? Hol kezdődik egyáltalán az, hogy valaki túl jó? Ha valaki jó, annak alapesetben örülünk, és nagyon, de nagyon megbecsüljük.

Vannak, akik belekerülnek ebbe a spirálba, többször landolnak a barátzónában, és ezért azt hiszik, hogy ők egyszerűen ilyen típusok, ilyen "besorolást" kaptak, és ebből nincs kiút - de ez nem igaz. Tudod, hogy miért nem?

Mert a csúf igazság az, hogy ez a túl jó vagy nekem egyenlő azzal, hogy nem kellesz eléggé! Kedves vagy, jó fej vagy, szép vagy, blablabla, de számomra nem te vagy a megfelelő ember, akivel hosszú távon együtt akarok lenni, ergo, másra vágyom.

De mivel jó vagy, kedves vagy, tán még a szex sem volt feledhető, ezért nem akarlak megbántani, úgyhogy lágyítom az igazságot, és csuda filtert dobok rá. És nem! Dehogyis! Nem benned van a hiba, hanem bennem! Persze idővel majd magad is rájössz, hogy baromságot beszéltem, de addigra én már messze járok. Ekkor talán már túl is leszel rajtam, így nem fogsz annyira gyűlölni, hogy a magányos estéiden rólam mintázott vudu babát szurkálj összevissza...

Forrás: Shutterstock

Nem leszek álszent, fiatal koromban én is éltem néha ezzel a bájos megoldással, de úgy gondolom, hogy ez akkor talán megbocsáthatóbb, mint amikor egy felnőtt ember teszi ezt. Ha a szívedre teszed a kezed, biztosan voltak olyan szituációk, amikben te sem voltál teljesen őszinte, vagy éppen nem vállaltad a felelősséget. Ez egy fokkal talán jobb a szó nélküli eltűnésnél, de én úgy gondolom, ha valakinek benő a feje lágya, már nem elfogadható ez a "kifogás".

Mert pont emiatt lesznek azok a férfiak és nők, akik úgy skatulyázzák be magukat, hogy csak barátnak alkalmasak, párnak nem. Ez egy hamis út a számukra, mert attól, hogy hozzád nem passzoltak, megvan az az ember, aki nemcsak barátként tekint rájuk, hanem társként, szeretőként, szerelemként is.

Bíznod kell abban, hogy képes lesz elfogadni az igazságot, miszerint neked egy bizonyos okból nem kell. Felelősséget nem vállalhatsz azért, amit gondol erről, és ahogy reagál rá, ám a saját tetteidért igen. Ha őszintén, normálisan elmondod az indokaidat, nem sumákolsz, nem mismásolsz, hanem beleállsz a szituációba anélkül, hogy kegyes hazugságokkal kenegetnéd a lelkét.

Normál esetben ezen nem sértődhet meg, ha pedig mégis - bármilyen rosszul hangzik -, ez már az ő baja. Ha mindketten szeretnétek, úgyis barátságban váltok el. Ha viszont nem, mert neki könnyebb a no contact, nos, azt is el kell fogadnod. Tovább kell lépnetek egymás életéből, lehetőleg a "túl jó vagy hozzám, ezért legyünk csak barátok" ötforintos szöveg nélkül.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.