viselkedés érettség felelősségvállalás Molnár Csanád férfi felnőtté válás kisfiú álca férfivélemény
Kedves Kisfiúk! Nőjetek fel végre! Ha nem akartok örökre az anyukátok szoknyája mögé bújni és onnan nézni a világot, akkor tennetek kell magatokért és a párotokért.

Tegyétek meg azt a szívességet, hogy megtanultok felelősséget vállalni. Legyen a döntéseiteknek súlya! Ha kimondtok egy szót, az maradjon mentes a megingásoktól! Ne hezitáljatok folyton, válasszatok - tiszta szívvel és tudattal! Ne a virtuális játékok világában éljétek az életeteket, hiszen az nem vezet sehová!

Szálljatok le a földre - a való világban kamatoztassátok a tudásotokat! Tanuljatok meg méltó módon bánni az emberekkel: legfőképp azokkal, aki társatokul szegődik mellétek. Aki rátok áldozza - vagy rosszabb esetben pazarolja - az idejét.

Nőjetek fel a feladathoz, amit a férj és az apaság jelent! Válasszátok a nehezebb utat, mert a célokért tudni kell harcolni: a sült galamb nem hullik az öletekbe! Akkor is lehettek férfiasak, ha nem vagytok katonák vagy tűzoltók. Nem a szakma vagy a hivatás tesz valakit férfivá, hanem a hite, hitelessége, elszántsága és elhivatottsága. Akik számítanak rátok, azért teszik, mert bíznak bennetek. Hisznek abban, hogy óvjátok, védelmezitek őket. Ne éljetek vissza ezzel a bizalommal, hanem szolgáljatok rá!

Legyetek bátrak, de ne csak az egyéni célok megvalósítása lebegjen a szemetek előtt! Merjetek adni azoknak, akik igénylik és rászorulnak! Ne legyetek anyámasszony katonái! Álljatok meg egyedül a lábatokon, de ha kell, legyen bátorságotok segítséget kérni! Ahelyett, hogy belefulladtok egy feladatba, vagy gőgösen megrokkannátok a súlya alatt...

Forrás: Shutterstock

Merjetek sírni! A könnyek senkit nem tesznek gyengévé, sőt: az az erős, aki felvállalja és kimutatja az érzelmeit. Ne kezeljetek másokat - a partnereiteket sem! - alattvalóként, ettől még nem lesztek királyok. Sosem fogtok naggyá válni csak azért, mert a többieket magatok alá rendelitek.

Gyakoroljatok empátiát és türelmet! Rablánc helyett szabadságot, kötény helyett szép ruhákat adjatok a nőknek! Jegyezzétek meg: minden nő jogosan várja el a párjától, hogy egyenlő partnerként kezelje!

Ne viselkedjetek zsarnokként a szerelemben! Vegyétek figyelembe azoknak a vágyait, akik szívesen veletek tartanak, ha jó irányba vezetitek őket! Míg hisztiztek, játszmáztok, netán érdekből kerestek párkapcsolatot, addig sosem lesztek igazi férfiak. Nem attól lesztek erősek, hogy annak mutatjátok magatokat. Hiába hatalmas a bicepszetek, hiába nyomtok ki 150 kilót fekve, sőt, a söröskorsót is fölöslegesen emelgetitek: a férfi ereje a hitében és a hitelességében van.

Mikor vagy igazi férfi? Ha a társad úgy érzi, számíthat rád. Ha nem azért nősülsz meg, hogy legyen, aki főzzön neked és kivasalja a ruhádat. Hiába teszed le a fizetésed az asztalra, ha minden másban olyan, mintha csak egy plusz gyerek volnál. Áldozz elég időt a nőre, akit szeretsz! Óvd és ápold a szerelmeteket! Hidd el, minden nő erre vágyik, nem pedig vastag pénztárcára vagy szép autóra. Csak annyit akar tőled, hogy szeretve legyen...

5 különbség a férfi és a "kisfiú" között...http://www.she.hu/herself/20181016-5-kulonbseg-ferfi-es-kisfiu-kozott-szego-lindi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.