Az élet iskolája: ahol senkit sem érdekel, hányas voltál matekból!

élet tulajdonság optimizmus megbízhatóság fejlődés empátia humor szorgalom nyitottság őszinteség türelem B. Barbi
Általános és középiskolában a jól tanuló kislányok táborát erősítettem, szinte minden év végén borítékolható volt a kitűnő bizonyítvány. Aztán jöttek a főiskolás évek, ahol az ötös érdemjegyet gyakorta katonásabbra cseréltem.

Ugyan a kapott értékelések egyre jobban tükrözték az érdeklődésemet, de arra korántsem adtak választ, mennyire fogok helytállni az élet iskolájában. Abban az iskolában, ahová akaratomon kívül iratkoztam be, ahol akaratomon kívül tettem le a voksom bizonyos kötelező vagy éppen választhatónak tűnő kurzusok mellett.

Persze a képzési időt sem mondta meg előre senki. Talán a nehézségi fokot illetően is csak utalásokat kaptam, hogy "bizony nem lesz egyszerű". És hogy állok most sok-sok szemeszter után néhány fontosnak vélt tantárggyal?

Szorgalom

Leírás: Legyen szó érdemi vagy egy teljesen lényegtelen dologról, azt hitelt érdemlő módon, napi rendszerességgel, halogatásoktól mentesen, kitartóan végzed. Leegyszerűsítve: hangya vagy? Vagy inkább tücsök? Netán Pató Pál? Vagy tisztes neje személyesen?

Érdemjegy: 4

Őszinteség

Leírás: Mindig, mindent úgy adsz elő, ahogyan azt valóban hiszed és gondolod, vállalva az esetleges következményeket - munkában és magánéletben egyaránt. És ami fontos: nemcsak másokkal, hanem magaddal is őszinte vagy! Szóval, profilból mennyire is hasonlítasz Pinokkióra?

Érdemjegy: 3

Megbízhatóság

Nemcsak elméletben, gyakorlatban is - minden körülmények között - lehet rád számítani. Svájci óra volt a jeled az oviban?

Érdemjegy: 3

Optimizmus, nyitottság

Teljes csípő-, mell- és vállszélességgel hiszed, hogy a világ tényleg egy szuper hely, a benne élő emberek pedig egytől egyig válogatás nélkül jó fejek. (Önsajnálatra való minimális hajlam is legalább 1 érdemjegy levonást jelent.) Egyaránt nyitott vagy az általad jónak és a rossznak titulált dolgok iránt. A lehetőségek tárházát, nem pedig a problémák hegyét látod magad előtt. Az a bizonyos pohár nálad félig teli? Vagy inkább félig üres.

Érdemjegy: 3

Empátia

Mások örömét, bánatát képes vagy sajátodként megélni, mindezt alkohol és egyéb hangulatjavítók nélkül. Lényegi kérdés: mennyire vagy troll? Minél kevésbé, annál inkább vagy empatikus személy.

Érdemjegy: 5

Türelem

A céljaid, vágyaid eléréséhez vezető utat, ha kell, akár többször is nyugodtan végigjárod. Szükség esetén hosszan és sokat is képes vagy várni, anélkül, hogy bárki testi-lelki épségét veszélyeztetnéd. A rózsa a kedvenc virágod, vagy rendszeresen úgy toporzékolsz, mint akinek hasmenése van?

Érdemjegy: 4

Humor

A nevetés a mindennapjaid fontos része. Képes és alkalmas vagy arra, hogy a saját arcodra és mások arcára is mosolyt csalj, még a legreménytelenebb pillanatban is.Hofi Géza és Bödőcs Tibor neve általad is ismert, vagy hírből sem hallottad őket?

Érdemjegy: 5

Az én átlagom 3,85. Szerencsére még van időm javítani. A te átlagod mennyi?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.