Levél az óévi önmagamtól az újévi önmagamnak!

Kedves Újévi Önmagam!

Igen, te ott, azzal a tálnyi maradék szaloncukorral a kezedben! Ülj le, kérlek, komolyan kell beszélnünk!

Mégis hogy tervezted, meddig mehet ez így tovább? Mértéktelen adventi költekezés, ünnepi habzsi-dőzsi, rengeteg lustálkodás. Mostantól ennek vége, jó?! Itt van mindjárt a január, elindult az új év, épp ideje összeszedned magad! Tudom, hogy nehéznek tűnik, és visszasírod az ünnepi tunyulást, de lesz majd jövőre is. Addig viszont a szekér megy tovább, és kész. Szerencséd, hogy még a kajakóma előtt, tiszta fejjel leírtam neked, mit kell tenned, hogy hamar talpra állj.

Tudom, hogy imádod a listákat, szóval - hogy ne sokkoljalak nagyon -, ezzel fogjuk kezdeni. Hirtelen sok lett a teendőd, mi? Hát szépen kezdd csak el felírni, hogy mennyi mindennek kell nekiállnod a munkában és a ház körül. Írd oda, mit mikorra kell elintézni, és állíts fel egy fontossági sorrendet! Ha a prioritások a helyén vannak, már csak el kell kezdened csinálni. Haladj sorban, így szépen visszatérsz majd a mindennapi kerékvágásba. Ne nyafogj, muszáj lesz! Vagy pizsamában készülsz megváltani a világot? Na ugye, hogy nem?!

Jól van, ne akadj ki, ehetsz egy szaloncukrot. Mondom, egyet! Mostantól vissza kell állnod egy elfogadható étrendre. Reggelire megengedek pár darabot a maradék mézeskalácsból, de ennyi. Kíméld a gyomrod, mert keményen igénybe vetted az elmúlt hetekben - kérlek, hadd ne kelljen felsorolnom, milyen ételekkel! Térj vissza a zöldségmániádhoz, és emlékezz a kedvenceidre: brokkoli, fehérrépa, sütőtök, édesburgonya, cékla, póréhagyma, zeller.

Forrás: Shutterstock

Ugye, hogy jól hangzik?! Csinálj zöldséglevest, krémleveseket, főzelékeket, de hagyd el a habarást és a pikáns fűszerezést! A húsételekből már biztos eleged van, de ha mégis készítesz valamit, nehogy nekem bepanírozd! Az idegeidet is kíméld légyszi: egy darabig semmi szükség nincs rá, hogy konyhatündér legyél. Könyörgöm, ne főzz semmit, ami fél óránál több előkészítést igényel!

Nyilván üres a pénztárcád - tudom, kérdeznem sem kell, hiszen ez még az én saram, bocsi. De nyugi, a lakás úgy fel van szerelve, mint egy luxusóvóhely. Minden van, csak emlékezni kell rá.

Megint írhatsz egy listát, de legyen ám rajta minden: ruhák, kütyük, élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, smink, bőr- és hajápolók is. Körömlakkból is biztosan van elég. Mielőtt bármit vennél, nézd meg, van-e a listán hasonló! Így tuti nem költesz feleslegesen egy csomó mindenre, csak azért, mert elfelejtetted, hogy már van otthon.

Ami pedig a legfontosabb: bár most nagyon elesettnek érzed magad, ne ess kétségbe! Hidd el, körülötted mindenki ugyanezekkel az ünnepek utáni tünetekkel küzd. Ha követed a tanácsaimat, nagyon hamar újra úgy érzed majd magad, mint egy normális emberi lény, aki egész tűrhetően egyben tartja a dolgait. Kitartás!

Sokszor ölel: Óévi Önmagad

Pálfy Dalma

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?