Túl leszek rajtad! Még ha bele is gebedek!

"Lépj tovább, felejtsd el, légy boldog nélküle!" Ha szakítás után vagy, biztosan te is ezeket a tanácsokat hallod. Mindenki tudja, hogy ilyenkor ezt kéne tenni - csak az a kérdés: hogyan? Hogyan lehetnél "jól", mikor elhagyott, aki a mindened volt?

Ilyenkor minden csupa fájdalom. Elveszettnek érzed magad, a szerelmed nélkül túl nagy és túl üres a világ - hiszen ő volt az, aki eddig egésszé és teljessé tette. Űr keletkezett a helyén, már nincs ott, nem fogja a kezed, nem ölel, nem csókol - mostantól csak a múltat jelentheti neked. Bármilyen nehéz is azonban, túl kell élned! Hasznodra kell fordítanod az eseményeket - azt az utat kell választanod, ami a boldogsághoz vezet!

A leválás akkor a legkönnyebb, ha mostantól nem a másik gondolata tölti ki a napjaidat. Tegyél meg mindent azért, hogy ne egyfolytában őt lásd magad előtt! Ezt eleinte nagyon nehéz megvalósítani, ne nehezítsd hát tovább a dolgod azzal, hogy régi, közös képeket nézegetsz, vagy az egykori leveleit olvasod! Amíg a múltra figyelsz, amíg emészted magad, és folyton csak utána sóvárogsz, addig egy helyben toporogsz, és egy lépést sem teszel előre, a gyógyulás útján.

Érthető, ha akkora űrt érzel magadban, hogy szinte tériszonyos félelemmel élsz. Vágyakozás, önsajnálat helyett azonban fordulj inkább olyan tevékenységek felé, amiket szeretsz - amik örömet szereznek neked!

Tűzd ki célul, hogy minőségi életet élj - olyat, amelyet egyedül is meg tudsz valósítani! Ehhez persze vissza kell tekintened az úton, mely a hátad mögött fut. Vissza kell gondolnod, hogyan éltél, amikor ő még nem volt veled: amikor nélküle is teljes értékűnek érezted a napjaidat.

Forrás: Shutterstock

Itt az ideje, hogy felidézd a régi szokásaidat, hobbijaidat. Sokat segíthet a sport, hiszen hasznosan és egészségesen töltheted vele az idődet, ráadásul testi-lelki felüdülést nyújt. Ha kitartóan és keményen csinálod, idővel nem a párkapcsolati kudarcokra koncentrálsz majd, hanem az újonnan elért sikereidnek örülsz. Ha így van, máris elértél egy fontos állomáshoz az új életedben: tudsz örülni és mosolyogni...

Kezdesz rájönni, hogy nélküle is képes vagy az emberhez méltó életre, ebből pedig felismerheted: jó irányba tartasz. Ez azonban csak az első lépés. Még nem vagy túl rajta, nem zártad le a múltat, csak tanulni, szokni kezdted az új életedet.

A gyógyulást akkor éred el, ha már jobb nélküle, mint vele. Teljes értékű embernek kell érezned magad - amíg nem így van, addig sebezhető vagy. Ne keress új kapcsolatot, várd meg, míg teljesen "meggyógyulsz", különben csak abból áll majd az új "szerelem", hogy az exedre panaszkodsz!

Ne feledd: nem az a cél, hogy elfelejtsd a múltat, és teljesen kitöröld az életedből a régi szerelmedet, hanem az, hogy új érzéseket, új élményeket engedj az életedbe. Előbb-utóbb ki fogják szorítani azt, aki már amúgy is csak múlt időben jegyezhető...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek