Azért szeretlek, mert valódi vagy!

Nem te vagy a megtestesült álomférfi. Ha az lennél, soha nem késnél, és soha nem felejtenél el semmit.

Árgus szemekkel lesnéd a kívánságaimat: elrohannál egy nonstop üzletbe, ha éjjel rám törne a fagyiéhség. Reggelente ágyba hoznád nekem a kávét és a kedvenc újságomat. Tetőtől talpig megmasszíroznál, ha idegesen érnék haza a munkából - kérnem sem kellene. Minden alkalommal érdeklődve hallgatnád a barátnőim pasiügyeit, soha nem mondanád, hogy téged ez nem érdekel. Ha így lenne, ragacsos sziruppal leöntött boldogságban telnének a napjaink - no és persze az éjszakáink.

Korábban azt hittem, ilyen a tökéletes férfi, ezért máshogy indultam neki egy kapcsolatnak. Ábrándokat kergettem: szentül hittem, hogy egyszer megtalálom a fehér lovas herceget. Ha pedig egy pasi nem illett bele az általam kreált képbe, rövid időn belül szakítottam vele.

Azt hittem, egy jól működő kapcsolathoz mindennek kereknek kell lennie - aztán jöttél te, és megváltoztattad a véleményemet. (Meg az egész életemet...) Egy csomó tulajdonságodat fel tudnám sorolni, amivel boldoggá teszel - de a hibáidat is éppen annyira szeretem. Nem neveznélek tipikus férjjelöltnek: a villanykörtét sem tudod becsavarni, a főzési tudományod pedig kimerül a rántotta elkészítésében - és legtöbbször még azt is elrontod.

Szépen tudsz takarítani, de a bevásárlás terén még lenne hova fejlődni: a múltkor megkértelek, hogy hozzál citromot a citromtortához, és egyetlen egy fonnyadt darabot sikerült vásárolnod... Néhány évvel ezelőtt még felhúztam volna magam ezen. Most potyogtak a könnyeim a nevetéstől, annyira vicces volt a szituáció.

Forrás: Shutterstock

Imádlak - a naivitásoddal és a szétszórtságoddal együtt. Persze eleinte nehéz volt megszoknom, hogy mindig mindent elfelejtesz (én pont az ellentéte vagyok), de megtanítottál egy kicsit lazábban hozzáálni az élethez. Ez - így utólag visszanézve - nagyon jót tett a személyiségemnek.

Más fura dolgaid is vannak: például képes vagy mindenféle kacatot felhalmozni magad körül. Az efféle hóbortokat más férfiaknál nehezen viseltem, de ha rólad van szó, egyáltalán nem zavar. Elfogadtalak olyannak és annak, aki vagy - nem akarlak megváltoztatni.

Szeretem benned, hogy nem teszel úgy, mintha mindentudó lennél. Szüntelenül figyeled önmagad, próbálsz fejlődni, és van bátorságod beismerni, ha tévedtél. Szeretem az egyszerű, sallangoktól mentes természetedet - azt hiszem, ez varázsolt el már az első pillanatban. A tökéletlenséged tesz valódivá, a félelmeid, a gyengeségeid emlékeztetnek arra, hogy emberből vagy. Nehéz szavakba önteni, milyen hálás vagyok ezért a szerelemért.

Köszönöm, hogy megtanítottál a feltétel nélküli elfogadásra. Köszönöm, hogy minden nap emlékeztetsz rá, hogyan tud együtt létezni a párkapcsolat és a szabadság. Veled akarom élvezni a nagybetűs Valóságot - senki mással.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek