Álnok hazugsággal tartom össze a családom...

Éva boldog házasságban él. Két szép gyermeke van, szerető férje, összetartó családja. A felszínen minden tökéletes. Apránként építik az életüket, tisztességben nevelik a gyerekeiket, gyarapodnak, sosem panaszkodnak.

Életük sokaknak példaértékű, pedig a boldog felszín alatt csendes dráma zajlik. A férj sok nővel találkozik a munkája során, és a pletykák szerint könnyű kalandokba bocsátkozik. Éva csukott szemmel éli a mindennapjait, fontos neki a család biztonsága. Picit sem akarja látni, hogy ez a biztonság hazugságokra épül.

Aztán a sors észrevétlenül csavar egyet az életén: egy meglehetősen bonyolult és különleges szerető karjaiba sodorja. Élvezi ezt a kalandot, tetszik neki minden új érzés. Talán sosem kapott annyi romantikát és érzelmet a férjétől, mint most, ettől a férfitól.A titkos viszony legelején még úgy érzi, bármit képes lenne felrúgni érte - de az idő múlásával rájön, hogy a pasas csak a férjes asszonyt látja benne. Ekkor határozza el, hogy sosem fog elválni a kedvéért.

Hosszú évekbe telik, mire Évi gondolatai a helyükre kerülnek: magáról, a férjéről, a családjáról, a szeretőjéről. A házassága addigra már túl van egy komoly válságon - már a külvilág számára is sejthető, hogy nincs minden rendben náluk. De ők úgy döntenek, adnak maguknak még egy esélyt. Megpróbálják megmenteni a házasságukat, és elhatározzák: vállalnak még egy gyereket. Sokáig próbálkoznak sikertelenül.

Forrás: Shutterstock

A szeretőnek már hűlt helye sincs, Éva megszakította vele a kapcsolatot - de teljesen nem tűntek el egymás életéből, hiszen kollégák. A férfinak már fiatalabb barátnői vannak, gondtalanul éli legényéletét - túl vannak már a múltjukon. Aztán egy alkalommal valamiért mégis engednek a kísértésnek. Talán a pezsgő, vagy az elmúlt éveket felidéző szentimentális hangulat hatására, de megtörténik: Éva lefekszik a volt szeretővel. Tudja, óriási hibát követ el, de már nem lehet visszaforgatni az idő kerekét.

Most pedig a fürdőkád peremén ül, és a terhességi tesztjét nézi. Biztos benne, hogy a férjétől van a gyerek, hiszen az orvos megmondta, mikor van peteérése...

Azóta sok év telt el. Éva gyönyörű kislányt szült a két fia után. Imádja őket, de nem telik el úgy nap, hogy ne keresné a hasonlóságokat a kislányban és a férjében - vagy a szeretőjében. Nem szól. Titkát némán cipeli. Ismét csukott szemmel éli az életét, mert fontos neki a család biztonsága. Picit sem akarja látni, hogy ez a biztonság hazugságokra épül.

Mondanám, hogy a fenti történet kitalált, de sajnos nem így van...

László Milla

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek