5 ok, amiért a fene akar hercegné lenni!

Én nem akarnék hercegnő, -né vagy más hasonló főméltóságú grácia lenni. Én csípem ezt a prosztó, halandó életet!

A pukedlizés még hagyján, van abban valami perverzül komikus, hogy egy padlócirkáló, a szobatisztaság terén még kihívásokkal küszködő kisherceg előtt hajlongok. De az, hogy mindenféle erőfeszítés és lelki hullámvasút nélkül az ölembe hulljanak a dolgok?

Hát ezt nem igazán tudom elképzelni - pláne, hogy nekem nem esne le a korona a fejemről, ha dolgoznom kellene! De a hercegnők/hercegnék életében nemhogy nem kell, nem is lehet! A jótékonykodás szuper, azt csípném, de a pénzemért szeretnék megdolgozni, nem pedig az adókból összeharácsolni azt.

Higyjétek el nekem, nem csak én nem vágyom ezt az életed, a monarchia sem akarna engem - tehát ez egy kölcsönösen előnyös megegyezés. :)

Legalább 5 érvet fel tudok sorolni, hogy miért:

  1. Kötelező harisnyaviselés. Állandóan, még akkor is, ha Indiába utazol az év legforróbb nyári napján. Soha, ismétlem: soha! És a legnagyobb protokolláris agyrém: mondjak le a flamingós körömmatricáról? Nincs az az isten. Se királynő. 
    Forrás: AFP/Andrew Matthews
  2. Ne foghassam a férjuram kezét, mert az illetlenség? Vagy hova tovább: ha egy puszira vetemednék elvakult szerelmetességemben, címlapon hozná le a hírt az összes valamire való sajtóorgánum, például "A Korona megszentségtelenítése" szalagcímmel? És ami még ennél is rosszabb: ne nyünyürgethessek meg egy kisállatot, mert meggyűrődne a szoknyám (ami alatt harisnyában dunsztolódom)? Engem aztán senki nem tarthatna vissza, ha én babacorgi popsit akarok masszírozni, akkor azt fogok.
  3. Nem kecsegtet sok jóval a történelem: meghalni a hazáért, sereget vezetni - még háztartást sem nagyon tudok! És hiába élünk a 21. században, amikor már csak az uralkodók utolsó mohikánjai ülnek a trónokon (vagy csúsznak le azokról éltes koruknál fogva), sosem lehet tudni, mikor kellene a királyomnak hazaszeretet címszóval leakasztania az ükapja mordályát a vitrin faláról.
    Forrás: AFP/Tolga Akmen
  4. Bármikor jöhet egy népszavazás vagy egy alkotmánymódosítás, aztán földönfutóvá válnánk, elszokva minden világi hívságtól, kiszolgáltatva az alattvalók kegyének. Hát kell ez nekem? Inkább a bedőlő frankhitel.
  5. Marcona szekusok, kilós tiarák, az az ostoba integetés, meg aztán ott van a Koh-i-Noor gyémánt átka is - kösz, de nem! De persze Isten óvja a Királynőt!

Nyitókép: AFPforum

Ezek is érdekelhetnek