Fogyitabletta helyett inkább kezdj el végre tenni saját magadért!

Kapaszkodó van, hölgyek: mondom, hogyan lehet bogyókkal, teákkal és chilli öntettel jó testetek mindössze 2 hét alatt!

Sehogy... Sajnos az élet sokszor nem fair. Vagyis amit magunkra pakoltunk az elmúlt években, az bizony két hét alatt nem ég el, még a pokol tüzén sem - pedig ott tutira mennek.

Tudom, fáj. Maga a gondolat is, hogy ott van az a kis úszógumi, ott van az a kis narancsbőr, ott van az a kis fityegő valami a pocin. Az az igazság, hogy nem vagy egyedül. Nagyon nem. És persze sok mindent hall az ember, de azért nem kell hinned mindenféle "hatásos" csodagyógyszernek.

A második nagy igazság, hogy borzasztó lusták vagyunk - tisztelet a kivételnek. Mindenki gyors eredményt akar, de szinte nulla erőfeszítéssel. Ám az élet sosem erről szólt. Ha visszagondolsz az összes igazán nagy előrelépésedre, egyik sem jött össze csak úgy pikk-pakk. Legtöbbször vérrel, verejtékkel, kitartással, az átlagnál kevesebb alvással és kimeríthetetlen türelemmel érett be a munka gyümölcse.

Miért hiszed azt, hogy a fogyás majd más lesz?

Hogy a fogyitea tényleg segíteni fog? És, hogy az a zöld kapszula valóban sovány nővé változtat téged? Nem fog! Ehhez bizony te is kelleni fogsz, nem csak a bogyók - ez a harmadik, és egyben legnagyobb igazság. Küzdeni kell azért a mínusz kilóért. Ám attól még, mert ki lesznek jelölve a táplálkozással kapcsolatos határaid, még nem dől össze a világ! Igenis oda kell figyelned magadra, de ki mondta, hogy nem lesz élvezetes az átváltozás?

A változások persze mindig hoznak magukkal könnyed, boldog szellőket és kemény, durva hullámokat is. Talán ezért is tartják többre a fogyasztó tablettákat, mint egy jól összerakott diétát és/vagy edzéstervet. Sokan azt hiszik, hogy a tabletta mellett lehet enni bármit, hiszen úgyis lebomlik, ahogy leér a gyomorba. A diétának viszont már súlya van. Felelősség, amit sokan képtelenek magukon cipelni - pedig a plusz kilók bőven többet nyomnak ennél.

Forrás: Shutterstock

A felszedett kilóktól persze nemcsak a lelked, de a tested is rosszul van. Magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, gerincferdülés, fájó bokák, térdek - és még egy tucat veszélyes tünet leselkedik rád. De persze ezekről csak akkor veszel tudomást, mikor már nagy a baj - míg, ha valaki másról van szó, már egyetlen tüsszentés miatt is riogató diagnózisokkal állsz elő.

Hiszen egy idegen életével kapcsolatban sokkal egyszerűbb megmondani a tutit, mint megvalósítani a sajátodban. Ezért inkább a pénztárcádba tekintesz, és olyan csodaszerekre költesz, amik soha nem fogják elhozni a várt csodát. Miért nem hozod el te saját magadnak?

Vannak kifogások, melyekkel néhány hétig, esetleg hónapig el tudsz vegetálni: sok a munkád, kevés a szabadidőd, ott a gyerek... Aztán a nyaralás előtt 3 hónappal benyomódik a pánik gomb, és eszeveszett hajtásba kezdesz. Bánod a karácsonykor megevett plusz egy zserbót, a múlt heti megrendelt pizzát és a tegnap megevett gyrost is. És itt állj meg egy pillanatra!

Nem, nincs áltatás, nem lesz már bomba alakod a főszezonra. Ezt fogadd el! De ez nem azt jelenti, hogy nem kezdhetsz el úgy étkezni, ahogy a tested kívánná. Hagyd hátra ezt a sok kamu cuccot, amit képes voltál magadba tömködni! Kezdd el végre szeretni magad, figyelni a szervezetedre és azt adni neki, amire szüksége van! Ha gyűlölettel diétázol, csak sanyargatni fogod magad, és ha fogysz sem lesz elég - ugyanannak fogod látni magad, mint induláskor.

Vajon mitől lehetne ez jobb?

  • Talán, ha több időt fordítanánk arra, hogy a táplálkozás ne "csak" egészséges, hanem élvezetes is legyen. Hogy ne fanyalogva rágjuk a csirke-rizs kombónkat.
  • Ha nem kergetnénk hiú ábrándokat, talán boldogabban járnánk el futni.
  • Ha nem a fogyást, hanem a testi-lelki megújulást helyeznénk első helyre, akkor talán nem hinnénk, hogy az életmód megreformálása kizárólag fájdalommal és lemondással jár.
Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shuttertsock

    Ezt olvastad már?