Randi szótár - férfi és nő között

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a férfiak és a nők fogalomtára nem azonos értelmező szótár szerint működik. Pláne a párválasztás korai fázisában - és igazából később is. Sőt, a cselekedeteiknek tulajdonított jelentőség is teljesen különbözik.

A randizásban jártas - vagy épp "túl jártas" - ismerkedők általában egyből megértik, hogy mire is gondolok. Következzenek az ismerkedés nyelvezetének buktatói! A gondok ott kezdődnek, hogy a férfiak hajlamosak impulzív módon megélni a randizást és az azt kísérő ismerkedési mozzanatokat. A nők pedig biztonsági játékot játszanak.

A pasik - általában -, amint elkapja őket egy kis kellemes hangulat, egyből kimondják azt, ami átsuhan az agyukon - akár csak egy villanás erejéig. És az avatatlan női fül ezeket "tervezgetés"-ként azonosítaná. "Mert hát utalnak a jövőre! Vagyis lesz ennek az egésznek folytatása!"

Pedig a pasik nem feltétlenül gondolják komolyan mindazt, ami elhagyja epekedő ajkaikat. De nyugi! Ez a cikk nem az ostorozásukról szól! Hiszen jó eséllyel ők akkor és ott tényleg így érzik, csak inkább egyfajta játékos álmodozgatásnak tekintik - ami kb. egyenértékű azzal, mintha kijelentenék, hogy "Jaj, de jó volna veled a csillagok közt táncolni!"

Ezzel nem akarják a nőt becsapni, hiszen fel sem merül bennük, hogy mi egyből azt hisszük, hogy akkor jövő héten már hívják is a NASA-t, hogy megszervezzék a közös űrutazást. Vagyis, ők az ennél földhözragadtabb elképzeléseik megfogalmazása során sem becsapni szeretnék a randipartnerüket, hanem pusztán csak közlik pillanatnyi érzéseiket.

Na de, hogy kommunikálják a nők az érzéseiket?

  • Eleve nem engedik meg maguknak, hogy érezzenek bármit is. (Ritkán sikerül.)
  • Ha minden korábbi csalódás és bizalomvesztés ellenére sem sikerül elnyomni az érzéseiket, akkor is igyekeznek azokat visszatartani.
  • Megfogalmazni pláne nem merik az érzéseiket. Ha mégis mondanak valamit, akkor annak súlya van.
  • De biztos, ami biztos, azt is csak két héttel azután mondják ki, hogy először megfogalmazódott benne.

Hogy is érthetné meg így egymást a férfi és a nő, ha már az elején elakadnak?

Forrás: Shutterstock

Vegyünk csak egy egyszerű példát: "Szia!" és "Szex?"  Milyen egyértelmű szavak! Legalábbis azt gondoljuk, hogy mindnyájunk számára azonos a jelentéstartalmuk. Ez azonban korántsem igaz...

"Szia!"

  • Ha egy férfi csupán annyit ír a lánynak: "Szia!", a lány máris kételkedni kezd. Egész lénye gyanakvó. Vajon milyen teszt lehet ez? Milyen próba? Akar-e valamit a férfi, vagy csak melléírt? És ezek még a legjobb feltételezések...
  • Ha egy lány ír a fiúnak mindössze ennyit, a férfiak 90%-a gondolja azt, hogy "Ez a lány le akar velem feküdni." Szánalmas, ugye? Mondhatnánk... De ha a lelkünk mélyére nézünk, alapvetően van abban igazság, amit a pasik feltételeznek... Jó, talán nem ilyen kendőzetlenül, de ha egy lány keres egy férfit, akkor azt jelzi, hogy hajlandó lenne fogadni az udvarlását - ami a végén remélhetőleg szexhez vezetne. Csak a pasik fejben átugornak pár lépést...

"Szex?"

  • Mi történik, ha egy férfi ilyet ír másik nem képviselőjének? Borítékolhatóan a lányok nagy többsége felháborodást, vagy annak színlelését produkálja egy ilyen üzenet láttán.
  • Ha pedig fordítva történne ugyanez (persze ez nettó elméleti feltételezés, hiszen mind tudjuk, hogy egy hölgy ilyet soha nem írna...), legtöbbször értetlenkedést eredményez. Esetleg részegnek nézik a csajt, vagy elkezdenek aggódni, hogy valaki ellopta a telefonját...

Vagyis az eredmény a legritkább esetben lesz valóban szexuális tevékenység nyélbe ütése. A kivétel pedig a szabályt erősíti!!!

Hát ennyit az ismerkedés egyszerűségéről és az egyenes beszédről.

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek