Nem csak fogyókúrával lendülhetsz formába!

Te jó ég! Már nyár van? Pedig hányszor szembejött velem ez a mottó az elmúlt hónapokban: "Lendülj formába a bikiniszezonra!"

Francba! Már megint visszaszedtem azokat a kilókat, amiket tavaly nyáron leadtam. Diétázhattam volna, kínlódhattam volna léböjt kúrával - volna, volna, volna... De már késő, itt állok a nyár kapujában kertészbarna testtel: mindenem hófehér, csak a karom van lesülve, mert azt nem takarta el a póló fűnyírás közben. Volt egy csomó időm, és nem lendültem sehova, pláne formába nem! Tűz a nap, kánikula van, a gyerekek strandra vágynak - én meg azt sem tudom, hol a fürdőruhám! Hajam is milyen?! Így menjek strandra? Így???

Te is most kapcsolsz, hogy idén sem jött össze a beach body? Akkor mesélek valamit, ami megváltoztatta a szemléletemet. Elmentünk a tópartra a gyerekekkel. Minden tele volt boldogan lubickoló és lustán napozó emberekkel. Még le sem raktam a táskát, de a gyerkőcök már rég leléptek, és önfeledten pancsoltak a vízben.

Szépen elhelyezkedtem: napágyakra törölköző, napernyő kinyit, asztalkára naptej. Elővettem a könyvemet a strandtáskából, és olvasni kezdtem. De a betűk három oldal után sem jutottak el az agyamig, úgyhogy letettem a könyvet, és inkább nézelődni kezdtem a napernyő árnyékából.

A bokáig érő vízben anyukák guggolnak pici csemetéik fölött, akik elmélyülten dagonyáznak az iszappal. "Jól van, látom, nem csak én nyírok füvet, ott a pólóminta a többi anyukán is" - állapítottam meg magamban.

Tőlük nem messze strandol egy tizenéves csapat: a fiúk hangosan nevetnek - zavarukat leplezve -, a lányok pedig behúzott vállakkal ücsörögnek, és babrálják a bikinijük minden részét. Még hófehérek, a suliba nem süt be a nap.

Aztán ott egy szerelmes pár: a lány hason fekszik, a fiú a hátát keni - bár a naptej már rég beszívódott. Izzik a levegő körülöttük. Nekik nem kell diéta, szerelemmel laknak jól.

Forrás: Shutterstock

Mellettük pedig egy idős pár pihen: szalmakalapban, otthonról hozott kempingszékeken, kártyázva, szendvicset majszolva. Biztos végeztek a kertészkedéssel a telken, és még kiélvezik a hétvégét.

A part másik oldalán tündököl két húsz év körüli lány: tökéletes napozó pózban, tökéletes alakkal, tökéletes barnasággal - de unott arccal, a partot pásztázva. Ők diétáztak, léböjtöltek becsülettel, ez tiszta sor.

Majd megpillantok négy csajt: harminc-negyven év körüliek, nehéz megállapítani. Egyikükön megpihen a tekintetem - csacsog, haját hátradobva, felszabadultan nevet. Láthatóan ő a társaság lelke, lázasan sztorizik. Duci, nálam sokkal ducibb. Ránézésre vadiúj, pasztell színű fürdőruhában, egyenletes barna bőrrel, vállán ízléses tetkóval. A testtartása egyenes, magabiztos, arca sugárzó, a bőre pedig csillog a napolajtól. Az egész lénye magával ragadó. Barátnői érdeklődve, szeretettel figyelnek rá.

És akkor ott valami megváltozott. Ő tökéletesen megtestesítette a formába lendülést, egy egészen új megvilágításban. Valószínűleg már tavasszal vett egy új fürdőruhát, ami istenien állt kerek idomain, és eljárt kicsit szoliba - vagy bikiniben nyírt füvet. Nekivágott a strandszezonnak, fogyókúra, léböjt kúra nélkül, hogy boldogan, fesztelenül élvezze a nyarat.

Én már azt a csajt látom a mottó mögött: lendülj (az egyéniségedhez legjobban illő) formába a bikiniszezonra! Érezd jól magad! Ne engedd, hogy a plusz kilóid álljanak a boldogságod útjába! Most van nyár, most élvezd! Ne maradj le róla!

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek