Rohadtul keresem a szerelmet - csak nem találom...

Keresd a nőt, de hol? Interneten? Az utcán? Munkahelyen? Szórakozóhelyen? Meglátni és megkívánni egy csajt akár a pillanat műve is lehet, de megtalálni a szerelmet kicsit macerásabb dolog.

Interneten?

Praktikus megoldásnak tűnik: beírod, hogy szerelmet keresel, és a net már dobálja is az
egymillió találatot. Ellenben nagy hibája lehet, hogy akit ajánl, az esetleg tőled 15 ezer kilométerre lakik. Nem baj, a Messenger nem ismer határokat! Igaz, ízlése sincs...

Forrás: Shutterstock

Utcán?

Amennyire egyszerű - hiszen mindenki közlekedik utcán -, annyira bonyolult is. Mert hiába vagy te a legjobb modorú gáláns lovag, egy magára valamit is adó nő/lány nem ismerkedik utcán. Mégis, milyen má', ha csak úgy leszólítják séta közben? Mi játszódhat le a nő fejében?

Ha beleegyezik egy randevúba, biztos azt feltételezed majd róla, hogy könnyen kapható kis cafka.Ha nem enged a kísértésnek (éppen az A verziót elkerülendő), akkor pedig tuti egy felfújt hólyagnak véled. Ez a 22-es csapdája, nem vitás.

Munkahelyen?

Ha főnök vagy, és úgy próbálod becserkészni a "vadat", minimum két eshetőség van:

 • Azért enged a "csábításnak", mert szeretne sokáig nálad dolgozni, vagy feljebb lépni a ranglétrán. Mindezek nem állnak fenn, de te ezt feltételezed róla.
 • Tegyük fel, hogy egyik sem, de akkor meg jön a másik nagy dilemma: maradhat-e a cégnél, ha esetleg szakítotok? Mert ha kirúgod, mindenki összesúg majd a hátad mögött, hogy biztos azért rúgtad ki, mert... Ha mégsem teszed, akkor azt gondolhatják, hogy még reménykedsz a békülésben - vagy esetleg vaj van a füled mögött, amit nem akarsz napvilágra hozni.

Ha alkalmazott vagy, akkor sem könnyebb a helyzeted - főleg, ha a góré a kiszemelt. Ebben az esetben egyszerre kockáztatod az állásodat és férfiúi becsületedet is. Viszont akkor sem biztos, hogy érdemes kollégát választani társul, ha nem vagytok alá-fölérendeltségi viszonyban.

Hiszen ha együtt dolgoztok, jóval kevesebb olyan impulzus ér titeket, amiket megoszthatnátok egymással az esti vacsora közben. Együtt vagytok éjjel-nappal, így még hiányozni sem tudtok egymásnak. A hosszú távú ingerszegény környezet pedig nem éppen a kapcsolatok előmenetelét eredményezi. Talán ezért is mondják, hogy házi nyúlra nem lövünk?

Iskolában?

Kézenfekvő lehetőség: nem kell találkát megbeszélni, hiszen minden nap találkoztok. Éppen itt a bibi! Hamar megunjátok egymást, mert hiányzik a másik távollétében történő vágyakozás és ábrándozás. Nincs jövőtök, mert minden pillanatokat a jelen tölti ki.

Forrás: Shutterstock

Óvodában?

Hacsak az óvónővel nem, szülőként maximum más egyedülálló szülők jöhetnek szóba. Ez nem feltétlen reménytelen, de azért azt tudjuk, hogy ha már mindenkinek van gyermeke - és egy hozzátartozó ex férj/feleség - akkor több olyan banánhéj is lehet a kapcsolatban, amire fel kell készülni. Kezdve azzal, hogy mit szólnak majd a gyerekek az új párhoz. És nem beszélve arról, hogy az előző kedves vajon szeretne-e belepiszkítani a dologba - akár a gyereken keresztül -, vagy sem?

Szórakozóhelyen?

Oda általában a lányok és fiúk egyaránt csapatostul járnak. Ez a tény viszont rendkívül
megnehezíti az ismerkedést, mert ahhoz, hogy a célszemély közelébe kerülhess, a következő akadályokat kell leküzdened:

 1. A férfi falkák gyűrűjét, akik mindenre elszántan űzik a vadat, ha éhesek, ha nem.
 2. A közveszélyes barátnőit, akik a barátságuk árán is megpróbálnak leütni a kiszemelted
  kezéről.
 3. Magát az "áldozatot", aki nem óhajt önként és dalolva belesétálni a csapdádba, sőt, látszólag nagyon jól érzi magát magányos vadként.
 4. Az alkohol fokozott mértékű fogyasztásából eredő szimpátiavesztést a hölgy szemében, ami azt eredményezni, hogy már kettesével iszod a söröket a bárpultnál.
 5. A biztonsági őröket, akik kellő mennyiségű mennyei manna elfogyasztása után mindenáron szeretnének meggyőzni arról, hogy haza akarsz menni. Ha makacs vagy, akár mentővel is távozhatsz a helyszínről...

A felsorolt lehetőségekből is világosan érzékelheted, hogy párt találni meglehetősen összetett dolog. Természetesen semmi okod az aggodalomra, mert több nő él a Földön, mint (levegőben) férfi, így a matematikai törvényszerűségeket szem előtt tartva okkal bizakodhatsz abban, hogy előbb-utóbb te is sorra kerülsz.

Addig is egyet tudok javasolni: keresd a nőt!

Zöldi Tamás

Szerinted mitől függ, hogy mikor találjuk meg életünk párját?

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

  Ezek is érdekelhetnek