Miért magabiztosabbak a férfiak a nőknél?

Szingli barátnőim panaszolják, hogy egyre több olyan férfiba botlanak, akik túl magasra teszik a mércét. Tökéletes külsejű nőt szeretnének - mint mondjuk, Julia Roberts a Micsoda nőből. Csakhogy ők maguk a legnagyobb jóindulattal sem hasonlítanak Richard Gere-hez.

"Kopasz és pocakos, pecséttel az ingén" - konkretizálja a problémát Zsani. "Mégis arról hadovál, hogy odavan a manöken alkatú nőkért. A legutóbbi találkájáról azért lépett le, mert a csaj túlságosan átlagos volt az elküldött képeihez képest. Megáll az eszem! Heti háromszor járok edzőterembe, hogy feszes testtel randizzak hozzá hasonló, nagyképű pöcsökkel, míg ő a söröskorsót is nyögve emeli fel. Mondd már, mitől van a férfiaknak ilyen őrült nagy önbizalmuk?"

Nem tudom - válaszoltam. Való igaz, a csajok valamiért hajlamosabbak a negatív önértékelésre. Nincs olyan szép nő, aki ne tudna legalább egy olyan dolgot mondani magán, ami miatt képes parázni randi előtt. Ezzel ellentétben a férfiak nagy része elegáns könnyedséggel emelkedik felül a hiányosságain, vicces kacsintással intézve el a dolgot.

Forrás: Shuttesrtock
  • Őszülés? "Egy tisztes, őszes halánték a nő számára ajándék."
  • Hajhullás? "A kopasz férfi sármos!"
  • Sörhas? "Mackós típus vagyok, a lányoknak biztonságot ad, ha hozzábújhatnak a pocakomhoz..."

Lehet, hogy az ő hozzáállásukat kellene elsajátítanunk?

De mi lehet az oka a férfiak magabiztosságának?

Talán évezredeket kell visszamennünk, hogy megértsük, miért képesek erre a férfiak. Hiszen már az őskorban is határozottnak és magabiztosnak kellett lenniük. Nem volt idejük azon vívódni, képesek-e a győzelemre, ha épp bekukkantott a törzshöz vacsorára egy barlangi medve. Lehet, hogy az evolúció azoknak a férfiaknak kedvezett, akik ilyen helyzetben sikeresen helyt álltak?

Vagy arról van szó, hogy míg mi, nők, a nemiségünket leginkább jelképező melleket zárt ruházatban is jól láthatóan "viseljük", a fiúk bezzeg gatyába rejtve hordják az aduászt? Ismerjük be, ez azért nagy előny.

Forrás: Shutterstock

Lehet egy pasi bármilyen okból előnytelen megjelenésű, a férfiasságát (sokak szerint leginkább) képviselő testrésze külső szemlélő számára nem látható. Zsákbamacska. Így persze könnyen ki tudják húzni magukat, és mondhatják, hogy ha arra kerül a sor, akkor bizony nagyot tudnának villantani. Nem sok olyan pasival lehet találkozni, aki az ellenkezőjét állítaná magáról.

"Bárcsak jönne egy új divat, amelyben a 'varázspálcák' számára szűk, méretre szabott kis tasakot hagynak a nadrág külső részén!" - csap a homlokára Zsani. "Akkor aztán aggódhatnának!" Nevetek, elképzelem a szitut. Valóban, végre nem csak a fiúk gusztálnák a csajok mellét. Fordítva is menne a mustra: "Te, nézd, Gézának mekkora van! Szegény Jani elbújhat mellette. De miért hajlik neki annyira balra? Normális, hogy ilyen ferde?! Különben mindegy, a Jóskát sasoljátok! Neki alig fityeg ott valami, nem is csoda, hogy lelépett mellőle a Juli..." Ha ilyesmi létezne, talán kevesebben lennének annyira eltelve maguktól.

Szerencsére azért vannak normális férfiak, akik a nők hiányosságait is a magukéhoz hasonlóan, természetesen kezelik. Azok pedig, akik csak és kizárólag a filmbéli tökéletes nőkre hajtanak - míg ők sokszor az ápoltság alapvető követelményeinek sem felelnek meg -, általában magányosan végzik.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek