A tökéletes karácsony illúzióját kergetve

A karácsonyi rémháziasszony előfordulási helye: családi kör, általában minden év december hónapjában. Az agresszívebb fajta már októberben, sőt szeptemberben is felbukkanhat.

Alapvetően a családdal él, de csak amíg vissza nem zavarják odújába, vagy amíg be nem teljesíti élete célját, a Karácsonyt. Az agresszív kis sárkányok sokszor már a szentestére kifulladnak - s már-már görög tragédiába illő módon a minden családtagjuk életét megkeserítő TÖKÉLETES ünnepi hangulatuk martalékává válnak. 

Forrás: Shutterstock

A jó megfigyelő már korán észreveheti a karácsonyi házisárkány megjelenését. Ő az, aki októberben:

  • Szokatlan sütési és főzési dömpingbe kezd: új süteményeket, ételeket próbál ki, ezzel próbára téve azokat, akik csak simán szeretnének egy melegszendvicset összedobni a konyhában.
  • Egy péntek esti uzsonnára is Wellington-bélszínt és hozzá lazac kosárkát készít. Meg persze természetesen desszertnek három tortát.
  • Hosszú órákra eltűnik a pincébe/padlásra, takarítást színlelve, de valójában a karácsonyi díszek előkeresése, elemcsere és mű hó tesztelés céljával.
  • Teljes generálban kitakarítja a lakást, legalább kétszer.

A házisárkány novemberben élesbe kapcsol, ekkor végzi el a támadása nagy részét. Egyre több helyen láthatóvá válik a keze nyoma, és már hadsereget is szervez:

  1. Ekkor már mindenkinek megvette a karácsonyi ajándékot, és mások figyelmét is előszeretettel hívja fel erre. Emlékezteti a körülötte élőket, hogy ha még nem vettek semmilyen ajándékot, akkor már igazából mindennel elkéstek.
  2. Nekilát a fonalak kiválasztásának, az alvó rokonok titkos leméregetésének, fejméretük, ideális pulóverhosszuk kiderítésének, gardróbjuk átkutatásának.
  3. Minden létező sarkot feldíszít. A kertben sorakoznak a világító szarvasok és a Télapó a szánnal. A bejárati ajtón "SWEET XMAS HOME" feliratú, télbe öltöztetett koszorú díszeleg, a bejáratnál kis csengő, a plafonon fagyöngy. Az ablakokon kívül és belül égősor. Komolyabb példányoknál a falon kívül és a kerítésen végig is.
  4. A lakásban minden asztalkán különböző, a legújabb dekorációs technikákat és divatot felvonultató asztaldísz. Összesen minimum 4 adventi koszorút helyez el különböző helyiségekben, nem felhívva rá a házban vele élő, normális karácsonyra vágyó ellenségek figyelmét.

A karácsony réme decemberre pörög úgy túl, hogy teljesen elveszíti utolsó kapcsolatát is a külvilággal és a realitással. Alig alszik - legfeljebb csak egy-két percet a postán, sorban állva, amíg feladja szeretteinek a gondosan kiválasztott és bűntudatot ébresztően megírt karácsonyi üdvözlőlapokat.

A Tökéletes Karácsonyfa érdekében a szeptemberben már kiválasztott és előre lefoglalt fenyőt az ünnep előtt két héttel kivágatja, hazaviszi és éjjelente próba díszíti.

Forrás: Shutterstock

December 23-án minimum kettő, 24-én minimum 5 idegösszeomlással "szórakoztatja" összegyűlt szeretteit. A vacsorára már nem emlékszik. Egy pohár bort kap nyugtató gyanánt egy rokontól, akit nem ismer meg.

És míg a szörny betakarva, legyőzötten alszik a Reszkessetek betörők első részére a nappaliban, az egyik ünneplő közel merészkedik. Kicsavarja kezéből a mobilt - amiben egy tökéletesen befotózott karácsonyi Facebook bejegyzés értesítése villog -, és lenémítja. Aztán a többiekhez csatlakozva körbeállja a fát, és halkan énekelnek, hogy fel ne ébresszék a meghitt hangulat dallamaival az édesen alvó házisárkányt.

Békés karácsonyi ünnepeket kívánva: egy elvonón lévő, 2015-ös karácsonyi kis rémháziasszony.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek