közlekedés Radakovics Viki Városban emberség babakocsi
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen pici babás anyuka, aki már előre fázott attól, hogy milyen lesz a kicsivel közlekedni.

Nos, én úgy gondoltam, hogy:

  • A: Nem használom a tömegközlekedést, helyette inkább kocsival járok.
  • B: Maximum csak buszozni fogok, ugyanis a többi közlekedési eszközre egyszerűen nem tudom egyedül feltenni a tankunkat babakocsit.

Gondolom most felmerül benend a kérdés, hogy miért nem járok hordozóval. Egyrészt járok (tornázni - ami gyalogtávra van -, és ikeázni). Másrészt én nem vagyok az a vaslady típus, aki csak úgy felkapja, és órákon át könnyedén cipeli a gyereket, az 5 kilós retikült, a gyerkőc holmiját, meg mondjuk a napi bevásárlást. Bocs, de nem, én ennek nem vagyok hajlandó kitenni magam.

Forrás: Shutterstock

Ehhez képest elég hamar meguntam, hogy csak a buszokra vagyunk bekorlátozva. És elkezdtünk HÉV-ezni. Igen, babakocsival. Félretettem szépen minden büszkeségemet, és ha nem kérdezett rá senki, hogy segíthet-e feltenni a kocsit a HÉV-re, akkor én kértem segítséget.

Lehetőleg valaki szimpatikustól. Eddig egyetlen egyszer fordult elő, hogy valaki elfordult, és cseszett segíteni, ami nagyon jó arány - főleg azt tekintetbe véve, hogy már minimum fél éve közlekedünk így.

Aztán ott a következő mumus: az aluljáró. Mert azért olyan helyeken, mint a metróállomások, nem tudod elkerülni az alujárózást. De általában itt is pozitív meglepetések érnek. Oda szokott jönni valaki, hogy tud-e segíteni. És én ezt bizony igénybe is szoktam venni. Az már más kérdés, hogy amikor fel- vagy leérünk, már nem olyan boldog a kedves segítők arckifejezése... Igen, a mi babakocsink nehéz - még 2 embernek is.

Forrás: Shutterstock
Mik könnyítik meg a dolgod?

- A négyes metró vonalán mindenhol van lift, szóval ott nem kell sem lépcsőzni, sem mozgólépcsőzni.

- A Boráros téri aluljáróba le és fel is tudsz menni egy rámpán. Így könnyebb átszállni a négyeshatosra. Az ilyen lehetőségeket nem árt feltérképezni indulás előtt!

De történt már velem olyan egy fast fashion üzletben, hogy nem szerettem volna mozgólépcsőzni (hacsak lehet, elkerülöm, miután egyszer majdnem sikerült felborítanom rajta a babakocsit gyerekestől...). Így megkérdeztem az eladót, hogy a liftet csak a személyzet használhatja-e? Mire ő azt válaszolt, hogy természetesen mi is igénybe vehetjük, odakísért, hívta nekünk a liftet, majd "fel is vitt minket" az első emeletre.

Na, az ilyen előzékeny, segítőkész emberek adják vissza az emberiségbe vetett hitemet. Mert oké, hogy nem mindenki ugrik azonnal, ha meglátja, hogy ott téblábolok a babakocsival a HÉV mellett. De a legtöbb esetben tényleg van egy készséges illető, aki önzetlenül a segítségünkre siet. :)

A nagy kismamaháború: kendő vagy babakocsi? http://www.she.hu/herself/20161207-anya-baba-gyermek-ujszulott-babakocsi-babakendo-vita.htmlKismama vagy? Panaszkodni kötelező!http://www.she.hu/herself/20171107-anyasag-gyerekneveles-valosag-panaszkodas-petras-lilla.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.