Hálás vagyok a hüvelygombámért!

Amióta csak elindult a szexuális életem, küzdök a hüvelygombával. Azt is mondhatjuk, hogy hajlamos vagyok rá, ilyen típus vagyok. De én mindig éreztem, hogy ennél több van mögötte.

Biztos voltam benne, hogy nem az uszodában kaptam el, nem a partneremtől, és nem is a higiénia hiánya okozza. Egyszerűen "én csinálom magamnak". A nőgyógyász elmondta: akármilyen csodakezelést is kapok, azok a gombák bizony a hüvelyemben maradnak, mert ott a helyük. Velem lesznek, amíg csak élek. A kérdés az, hogy mennyire szaporodnak éppen el, hogy aztán viszkető, égető, folyós bosszúságot okozzanak. 

Forrás: iStockphoto/Milan Zeremski

A hüvelygombát én hívom elő

Tisztán emlékszem egy olyan helyzetre, amikor a randevú előtt egy fél órával, minden előjel nélkül támadt rám a kínzó viszketés. És még millió ilyen helyzetet listázhatnék... Egy közös volt bennük: valami nem volt rendben a szexuális életemmel!

Számos szakértő megírta, mennyiféle lelki ok húzódhat meg a gombás fertőzések hátterében. Igaz vagy nem (szerintem igaz), mindenképpen érdemes elgondolkodni az alábbiakon:

1. A gomba egy élősködő

Rajtad élősködnek, esetleg te teszed ezt valakivel, vagy mindkettő egyszerre? Nézz szét az életedben, hátha megjelenik a felelősségvállalás problémaköre! Már rég szakítani kellett volna vele? Vagy ő nem hajlandó elköteleződni melletted?

Ha nem ő a megfelelő partner, ne várd meg, hogy a gomba jelezze ezt számodra!

2. A test menekül a szex elől

A fertőzés jó kifogás arra, hogy ne legyen szex. Bizony van, hogy te magadnak gyártod ezeket a mentségeket! Van esetleg valami, ami miatt szeretnél kifogást találni a hancúrozásra? Esetleg belementél valamibe, amit nem szerettél volna megtenni?

Forrás: iStockphoto/Siphotography

3. Elégedetlenség önmagaddal

Van, hogy te magad hárítod tudatilag, hogy élettel telin lüktessenek intim testrészeid. Csakhogy, ha már te sem fordulsz szeretettel a kis virágod felé, a tested sem fog vigyázni rá! Olyan ez, mint a rossz gyerek, aki csínytevéseivel igyekszik felhívni magára a figyelmet. A te hüvelyed is törődésre, szeretetre vágyik, amit ha nem kap meg, belebetegszik!

Te szereted őt?

4. Prűd neveltetés

Rád szólt a nagymamád vagy az óvó néni, hogy illetlenség megérinteni magadat? Ez is állhat annak a hátterében, hogy a szexuális gyönyör érzéséhez bűntudat társul. Ha mégis felébred az a fránya vágy, a test gyorsan menti magát, mielőtt az "óvó néni" újra megharagudna: útnak indítja a gombás fertőzést. Hiába vagy már felnőtt, ezt a megfelelési vágyat nagyon nehéz kiirtani.

Ismerős? Mit éreznél, ha anyukád megtudná, hogy élvezed a szexet? Ha a válaszod az, hogy szégyenkeznél, érdemes ezzel is dolgoznod a hüvelygomba kezelése során!

SHE

Hálás vagyok a gombának

Amíg a lelki okokat listáztam, rájöttem: tulajdonképpen hálás lehetek a hüvelygombának. Olyan ő, mint egy riasztó: kiabál, hogy valami nincs rendben.Innentől megfogadom: megváltoztatom a szemléletemet! Amikor jön, én kedvességgel, békével megköszönöm neki bölcs figyelmét. Tartok egy kis pihenőt, azaz megtisztelem a testem azzal, hogy a gyógyulásig nem szexelek, közben pedig nekilátok a belső munkának.

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek