Sírva könyörgöm: legalább a nyaralásodon ne mobilozz!!!

Nálam alapszabály, hogy nyaralás alatt nincs mobil. Tudom, szinte hihetetlen, de a vakáció ideje alatt digitális böjtött tartunk, és még sosem bántuk meg.

Nyugodtabb és kellemesebb az utazásod, ha nem lógsz folyton a Facebookon vagy az Instagramon. Azt az egy hetet kibírod a tejeskávék és a gondos munkával tökéletesített szelfik lájkolása nélkül is.

A főnök és az ő gémkapcsa

A legelső és legfontosabb érv a mobilmentes nyaralásra, hogy nem fog elérni a főnököd. Ugyanis ilyenkor tud olyan égetően fontos problémákkal megtalálni, mint:

  • Hova lett a gémkapocs?
  • Megrendelted-e a pogácsákat a jövő heti meetingre?

Természetesen ezt a 2 dolgot a szájába rágtad utazás előtt is, de rég volt az már, ki emlékszik arra? Így a legmegfelelőbb időpont ennek megkérdezésére a romantikus vacsora kellős közepén van...

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

A való világ is érdekes ám!

Miután évek óta szinte mindenki a mobilján lóg a nap 24 órájában, úgy kell sebészileg leműteni rólunk. Hétköznapokon így is sok mindenről maradsz le a telefonod nyomkodása miatt. A nyaraláson ne kövesd el ezt a hibát! Számtalan szép és érdekes dolog van körülötted, a való világban, nem kell folyton a virtuálisat böngészni. Rengetegszer látom, hogy még egy múzeumban vagy egy fesztivál közepén is a telefonjukat nyomkodják az emberek. Ahelyett, hogy buliznának, vagy a kultúrával ismerkednének.

Netezni otthon is tudsz, nem ezért vagy itt!

A véreső a nyerő

Egyik kedvenc híradós filmem alapszabálya: a véreső a nyerő. Így lassan más sincs a hírekben, mint hogy ki, hol, mennyi embert késelt meg, darabolt fel, ásott el. Ezek a mindennapokban sem javítják az ember hangulatát, nyaralás alatt pedig tényleg semmi szükség rájuk. A világ tele van rossz dolgokkal, de nem az éves szabadságod alatt kell ezekkel törődnöd.

Forrás: Getty Images/Jasmina007

Az a fránya tudatalatti

Kutatások bizonyítják (nem csak britek), hogy ha a zsebünkben van a mobilunk, folyamatosan várjuk a jelzéseket. Sőt, néha még akkor is érezzük a rezgést, amikor semmi sem történik. Így folyamatos készültségi állapotban van az agyunk. Ha viszont tudjuk, hogy ki van kapcsolva, nincs mire várnunk. Ilyenkor végre pihenhet a szürkeállományunk is, és nem kell ugrásra készen állnia a következő égetően fontos Facebook értesítésre.

Hogy minőségi időt tölts a szeretteiddel!

Észre sem vesszük, de lassan már élőszóban nem is kommunikálunk egymással. Ülnek a párok egymással szemben egy étteremben, és csak a telefonjukat bámulják. Na, ezért is kapcsold ki! Úgysincs elég időtök egymásra a rohanó hétköznapokban, legalább a nyaralás alatt tiszteljétek meg egymást azzal, hogy a másikra figyeltek. Higgyétek el, megéri!

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek