Victoria Beckham párkapcsolat focista focistafeleség házasság
Ha belegondolok, mennyi hivatásos és kevésbé hivatásos futballista rohangál kis hazánk különböző pályáin, szerintem sokan járunk hasonló cipőben: focistát választottunk életünk párjául.

Az elején még villogsz a barátnőid előtt, hogy a te pasid a világ legmenőbb bal hátvédje, és fullos sminkben pózolsz a lelátón. Aztán később rájössz, hogy focistafeleségnek lenni nem fenékig tejfel... :D

A nem létező hétvége

Pontosabban fogalmazva van hétvége, csak éppen tervezni nem lehet... Szalmaözvegységed sarkalatos pontja, miszerint a hétvége az a két nap, amikor ugyanúgy nem tudtok közösen programot tervezni, ahogy a hét többi napján sem. A kapcsolat hajnalán ezt úgy dolgozod fel, hogy ott szurkolsz kedvenc focistád szombati/vasárnapi meccsein. Ez eleinte még szórakoztató is tud lenni, ilyenkor úgy érzed saját Ramosod rohangál a pályán. Mitöbb, még ringbe szállni is hajlandó vagy, ha igazságtalanságot vélsz látni. Idővel aztán lecsillapodsz, vagy hanyagolod a meccseket.

Forrás: Getty Images/Dmytro Aksonov

Nesze neked, nyári romantika...

Él az emberben a természetes vágy, hogy nyáron elutazzon valahova. Kicsit lazítson, napozzon, hallgassa a szikláknak csapódó hullámok lágy dalát... A valóság egy focista mellett azonban az, hogy - miután aranylábú párod hazatért a nyári edzőtáborból, különféle tornákról, ilyen és olyan kupákról -, jobb híján kiülsz a lelátóra, kicsit lazítasz, napozol, és hallgatod az egymásnak csapódó izzadt testek, jobb esetben az öntözőrendszer lágy dalát...

Személyes élményeim legszebbike az volt, amikor az egyhetesre tervezett nászutunkról két nappal előbb kellett hazasietnünk, mert ifjú férjemnek kezdődött az edzőtábor...

Biztos program a nyári hónapokra

Kétévente vetésforgóban vagy a foci VB/EB végeláthatatlannak tűnő közvetítéseihez alkalmazkodva lehet tévéműsort választani vagy egyéb programot szervezni. Ne aggódj, ez csak eleinte zavaró, később elsajátítod a szelektív hallás művészetét. Az jó benne, hogy legalább bőven kapsz teret a "csajos" estéknek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Antonio Diaz

Elmaradhatatlan háttérzaj

Az életetekbe észrevétlenül kúszik be a stadionokból jól ismert, jellegzetes, helyenként egy-két "húhaanyáddal" fűszerezett moraj. Nyugi, éppen elég bajnokság meg sportcsatorna van világszerte ahhoz, hogy akár minden napra jusson egy-egy mérkőzés, kellemes esti időtöltés gyanánt. Ha két tévétek van, akkor valamivel elviselhetőbb a helyzet.

Változatos társasági beszélgetések

Ha focistával mész bulizni, tuti, hogy vagy eleve hasonszőrű társasághoz csatlakoztok, vagy a buliban futtok össze - hol egy-egy csapattárssal, hol a kedvenc szurkolókkal. Egy viszont biztos: előbb-utóbb a focira terelődik a szó. Ez a kapcsolat elején még hozzátartozik az újdonság varázsához és az új pasid imázsához, és áhítattal csüngsz minden egyes szaván. Később már igyekszel elkerülni az ilyen helyzeteket. Esetleg itt is beveted a képbe a szelektív hallás techinkát és egy-egy "Jaja, aha, de jó!", "Komolyan?!", "Nem mondod?!" látszat reakció mellett - simán át tudod gondolni a másnapi teendőket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Bizon

Égés a köbön

Valójában sok hasznos dolgot is tanulhatsz egy futballimádó mellett.

Például olyan új kifejezésekkel gazdagodhat a szókincsed, mint spori, cséká, csempionsz líg, enbéegy (amit zsenge ifjúságomban embéegynek hallottam...), partjelző (az említett időszakban parkjelzőnek vélve), bugyi, kötény, les; ráadásul az édesanyákra vonatkozóan is színesedik a jelzőkészleted.

Erre a legmegfelelőbb fórum egy-egy focimeccs szurkolótábora. Persze, ha életünk szerelmét is illetik ezen változatos jelzők valamelyikével, azt azért helytelenítjük. Én terhesen - a megemelkedett hormonszint hatására - majdnem megtéptem egy általam nehezményezett, leendő férjem édesanyjára vonatkozó mondatot elejtő, amúgy háromfogú szurkolót.

Végső vigasz

Az lebegjen a szemed előtt, hogy ennél "rosszabbat" is kifoghattál volna, amennyiben titkos ügynökre, haditudósítóra, nagyfeszültségű vezeték karbantartóra, tűzszerészre vagy esetleg rákhalászra esett volna a választásod...

Nők vagyunk, és szeretünk focizni. Dolgozd fel!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170427-sport-noi-foci-amazon-foci-csapatszellem-elmeny.htmlA legextrémebb sport: gyerekneveléshttp://www.she.hu/herself/20161129-gyerekneveles-hobbi-teriszony-sziklamaszas-extrem-sport.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.