Hogy miért utálok fogorvoshoz járni? Hát ezért!

Előre szólok: aki érzékeny a fogakkal kapcsolatos témákra, most hagyja abba az olvasást! - Túl sok információt tartogathat számotokra ez az írás...

Nos, én még életemben nem találkoztam olyan emberrel, aki szívesen járt volna fogorvoshoz - tegye fel a kezét, aki igen! És az az igazság, hogy sokszor nem is teljesen alaptalan ez a félelem, már ha csak a saját tapasztalataimból indulok ki.

"Maga rúzst használt kezelés előtt?"

Nemcsak az lehet kellemetlen, ha egy fogorvos a fogadat fúrja, hanem az is, ha állandóan a véredet szívja - mintha alapból nem lenne elég bajod... Plusz a kiszolgáltatott helyzeted miatt még védekezni se tudsz. Én mielőtt rátaláltam a mostani, nagyon penge dokimra, volt ilyenhez "szerencsém". Nos, ő folyton cseszegetett - nem is elsősorban a fogaim állapota miatt, hanem random - ami éppen jött.

Forrás: iStockphoto/Lucky Business

Mint például, hogy miért van rajtam szájfény? Mert ő nem tud így kezelni engem. Nem akartam neki mondani, hogy amilyen könnyen felkentem, úgy le is tudom törölni...

"Ne kapkodja már a fejét, kisasszony!"

Egy másik nagyon durva negatívum az lehet, ha durván bánik páciensével a fogorvos. Velem megtörtént, hogy az előbb említett doki már a vizsgálat közben is fájdalmat okozott. Erre én természetesen elhúztam a fejem. Ő pedig megkérte az asszisztensét, hogy fogjon le! Gondolom, mondanom sem kell, hogy többet nem láttak engem: azzal a lendülettel pattantam föl a székből, és hagytam ott őket a fenébe.

Forrás: iStockphoto/franckreporter

És csoda, hogy ezek után egyenesen rettegtem az összes fogorvostól???

"Lidocaint ide!!!"

A fogorvosok kerülésének legkézenfekvőbb oka a fájdalomtól való félelem. Nekem nagy nehezen sikerült leküzdenem az összes ellenérzésemet, és kiválasztottam egy új fogdokit. És elég biztatóan is indult a kapcsolatunk. Szépen betömte három fogamat, meglepően könnyen ment. Majd egy húzásra is sor került. Na, ekkor jött a fekete leves! Ez a művelet ugyanis annyira fájdalmas volt, hogy frankón nekiálltam sírni a rendelőben...Gyanítom, nem nyújthattam túl szép látványt, ugyanis a doktornő megengedte, hogy rágyújtsak a kezelőhelyiség melletti szobában - csak ne menjek vissza a váróban ülő páciensei közé. Majd 3 szem fájdalomcsillapítóval, félig kihúzott foggal engedett utamra. Hát neki sem engedtem többé, hogy a számba nyúljon.

Forrás: /iStockphoto/yacobchuk

A megnyugtató befejezés

Ezek után hívtam fel egy ismerősömet, akiről tudtam, hogy fogászaton dolgozik. Muszáj volt segítséget kérnem. És így kerültem ahhoz az orvoshoz, aki a mai napig gyógyítja a fogaimat - ennek már 11 éve. Tudom: ő már ismeri a tűrőképességem határait (ami valljuk be: elég alacsonyan van), és vigyázni fog, hogy ne okozzon fájdalmat. Azért ettől függetlenül még mindig van bennem egy egészséges idegesség, mielőtt beülök a fogorvosi székbe - de már nem az a kézremegős rettegés, mint előtte. Szóval, ha te is nagyon parázol, akkor lehet, hogy csak még nem találtad meg a számodra ideális dokit. De megéri megkeresni!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek