Odaadó, rendes pasas vagyok, nem papucs!

Egy két lábon járó robotgép vagy? Örömmel ugrasz teljesíteni a párod bármilyen kívánságát? Akkor te most papucs vagy?

Először is felejtsük el azt, ahogy a köztudatban él a "papucs" fogalma! Ugyanis az nettó baromság, hogy az a férfi az, aki nem képes alfahímként döngetni a mellét. Hiszen mindkét nem képviselői lehetnek a párjuk alárendeltjei - ez nem csak a pasik privilégiuma. Tehát itt az a kérdés, hogy a kapcsolatotokban te önszántadból, boldogan teszel a másik kedvére, vagy parancsra bólogatva, mint egy zombi?

Forrás: Getty Images/svetikd

Attól nem leszel papucs, hogy kikerekedett szemekkel lesed a kedvesed minden szavát. Még akkor sem, ha a külső szemlélő számára ez már szinte rabszolga sorsnak tűnik. Ha te gondoskodó típus vagy, örömedet leled abban, ha valakit teljes lényeddel körülvehetsz, és úgy érzed, ezzel tudod legjobban kifejezni a szeretetedet, akkor ez teljesen rendben van. Akkor nyugodtan állj be takarítani, vásárolj be, és főzz meg, mire a párod hazaér - hiszen miért lenne baj az, ha olyasmit teszel, ami mindkettőtöket boldoggá tesz?

Viszont, ha csak azért játszol el kínkeservesen egy szerepet, mert a partnered vagy a környezeted azt várja el, hogy te "önálló, független és autonóm" legyél, akkor te valójában nagyobb barom vagy, mint az emlegetett papucsok. De most komolyan! Szerinted mi a nevetségesebb?

Az, ha főzöl egy finom vacsorát a párodnak, mert neked ez jól esik, vagy ha csak azért nem teszed meg, mert attól félsz, hogy a barátaid, vagy ne adj Isten életed szerelme majd emiatt papucsnak néznek?

Forrás: iStockphoto/nensuria/Lifestock

Ha szívből jön, és nem külső nyomásra, akkor ne érdekeljen, mit gondolnak mások! De továbbmegyek: ha véletlenül pont a párod az, akinek szúrja a szemét az alázatosságod, még akkor se akarj megváltozni! Miért tennéd, ha te így érzed jól magad a bőrödben?

Viszont, ha feszülten, panaszkodva, gondolatban szitkozódva teszel csak eleget a partnered kívánságainak, akkor azt kell mondanom, nemcsak papucs vagy, de hülye is!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek