Haza akarok menni anyához!

Érezted már néha azt, hogy szíved szerint visszamásznál a jó meleg anyaméhbe, és 3 kilós kis embrióként lebegnél tovább gondtalanul a magzatvíz nyugalmas biztonságában? Hát igen, a mamahotel bizony jó dolog! De pontosan miért is?

Mindig tele a hűtő

Tök mindegy, hogy mikor voltál utoljára bolt közelében, az ételek valahogy mégiscsak beszivárognak a hűtőbe, sőt, meg is főzik önmagukat. Bezzeg mikor egyedül élsz, akkor egy nagyon egyszerű szabály lép érvénybe: aki nem vásárol, az éhen fog dögleni!

Forrás: iStockphoto/Yuri Arcurs

Ropogós, illatos ruhák

A mosás egy nehéz ügy, ugyanis nem lehet akármikor csinálni, mert még megszeged a kőbevésett csendrendelet... Ez nekem egyszer már sikerült, és az alsó szomszéd kihívta rám a rendőröket, mert "beazonosíthatatlan zajok jönnek a lakásom felől". Hát öcsém, ha neked a centrifuga egy beazonosíthatatlan zaj, akkor vélhetően nem mosol túl gyakran.

Forrás: iStockphoto/Sturti

Kopogtak az ajtón, ott állt két rendőr. Remek. Elkérték a személyim, a jogsim, a lakcímkártyám, a taj kártyám, a születési anyakönyvi kivonatom, de mikor a menstruációs naptáramat akartam felajánlani, arra valamiért nemet mondtak. Egy darabig kötekedtek velem, hogy vegyem tudomásul a szabályokat.Viszont amikor elmeséltem nekik, hogy a másnapi randira a kedvenc piros bugyimat akartam felvenni, de az pont nem volt tiszta, akkor inkább faképnél hagytak. Ez van. Csukjanak le, de én akkor is a bugyimat akarom!

Viszont a mamahotelben ezek sem a te gondjaid. Csak használod a ruhákat, bedobálod a szennyesbe, azok meg kimosódnak, kivasalódnak és észrevétlenül bekerülnek a szekrénybe.

Reggeli ébredés

Forrás: iStockphoto/Ana Blazic

Három csörgőóra, egy telefon, negyvenhét szundi, és még így is biztosan elalszol. Az ébredés pillanatában rájössz: már rég úton kéne lenned, és elindul az őrült kapkodás. Reggeliről ne is álmodj, maximum egy kávé fér bele, de az is úgy, hogy közben mosod a fogad és öltözködsz egyszerre.

Az anyukákkal valahogy sosem történik ilyen. Bennük van valami belső harsona, melynek hangjára azonnal felébrednek, és már reggel 6-kor főznek, mosnak, takarítanak. Ezért neked csak annyi a dolgod, hogy kimássz az ágyból és kényelmesen elfogyaszd a reggelit.

Csekk nincs, áram van

Hát gyerekek, ez a világ legjobb dolga: nem fizetsz, és mégis van minden. Folyik a melegvíz, van fűtés, van áram. Nem te állsz sorba a postán, nem te fizeted be a csekkeket, és nem neked kell figyelned a lejárati dátumokat sem. Ezt úgy hívják, hogy tiszta haszon, ezt nem is kell magyaráznom.

Forrás: iStockphoto/ljubaphoto

Sosem telik meg a szemetes

Nagyon ritkán fordul elő, hogy szeretnék nehezebb lenni a jelenlegi súlyomnál, de olyankor biztosan, mikor a szemetesem tartalmát próbálom összetömöríteni. Ilyenkor két lábbal taposok a kukában, és megállapítom, hogy érdemes lenne nagyobbat venni. 

Bezzeg a szülői házban ezzel sem kell törődni, mert anyánál a szemetes feneketlen. Csak dobálom bele a cuccokat és sosem telik meg. Nem is értem, ez tuti valami varázslat.

Mindig kaphatsz egy szerető ölelést

Ez a legfontosabb tényező mind közül. Ugyanis a felnőttek világában nem mindig áll a rendelkezésedre egy bátorító szó, vagy egy szeretetteljes ölelés, ha valami problémád van. Sokszor érezheted magad nyomorultnak és elveszettnek a gondok tengerében - akár egy kisgyerek.

Forrás: Getty Images/Xesai/Volkan Sezai Suda

De a kicsiknek még mindennap ott a mama, aki minden gyermeki gondra tudja a megoldást. A mamahotel ettől lesz kerek egész, hogy szerető karok fogják közre, amik nemcsak összetartják, hanem meg is őrzik a család, a biztonság és a szeretet érzetét. Legyünk hálásak, ha ebben nőhettünk fel!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek