szerelem kávéfüggőség kávéfogyasztás szenvedély kávéivás
Gondolkodás nélkül fel tudnék sorolni legalább tíz olyan dolgot, amit szenvedélyesen szeretek. De egy ezek közül is kiemelkedik. Négy huncut kis betűből tevődik össze a neve. Ez bizony a kávé, a fekete csoda.

Már a cikk elején megragadnám az alkalmat, és leszögezném: felelősségteljes és főleg egészségtudatos nőként pontosan tudom, hogy számos tanulmány beszámol a koffein mértéktelen fogyasztásának káros hatásairól. Amit például a szív- és érrendszerre gyakorol. És a sort hosszasan lehetne folytatni.

De sajnos, ha szerelmes vagy, és körülleng a rózsaszín felhő, akkor mondhatnak neked bármit, a helyzeten mit sem segít. És én sajnos megzabolázhatatlanul szerelmes vagyok a kávézásba. Ezért most leírok pár indokot, ami miatt engem rabul ejtett ez a csodálatos ital.

Forrás: Getty Images

1. Megédesíti a reggeleket

Nemcsak, hogy megédesíti, hanem egyenesen értelmet ad pihe-puha ágyból való kikászálódásnak! Tudom, hogy furán hangozhat annak, aki nem kávézik (bár ő valószínűleg nem jutott el a cikk ezen pontjáig), de ha utazom, akkor a legfontosabb kérdés, hogy a hotelszobában lesz-e kávé.

Remélem, hogy egyszer meghallgattatnak imáim, és az amerikai szokás szerint Európában is alaptartozéka lesz a motelszobáknak ezen csodás nedű. Mert sajnos itt csak elvétve lehet ilyen helyet találni. De most komolyan! Öltözzek fel, sminkeljek és koslassak végig a hotelen az első kávém nélkül!? Hogyan?

2. Értelmet ad az ebédnek

Nincs nagyobb élmény, mint elkortyolgatni egy jó erős presszókávét egy ráérős ebéd után, a verandán. Miközben lágy szellő simogatja az arcodat, hosszasan ízlelgetve, minden cseppjét kiélvezve elfogyasztani. De még ha sietősen kell ledönteni, akkor is a kávé teszi fel a pontot az i-re.

3. Desszert helyett

Százszor és ezerszer! Kávét minden mennyiségben! Sokkal, de sokkal jobban esik egy jó kávé, mint egy süti. Pláne egy olyan igazi magyaros ebéd, vagy vacsora után. Igen, jól olvastad. Esti étkezés után is előszeretettel iszom kávét.

Forrás: iStockphoto/Socjosenspg

Azt nem mondtam még, hogy emésztésserkentő hatása is van? No, meg én nem vagyok az a korán fekvő típus. De, ha te nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor ihatsz koffeinmentest is - csak ne verd nagydobra, mert annak olyan guminő feelingje van.

4. Az ólomlábakon járó délutánok kiváló ellenszere

A legjobb megoldás, ha csigalassúsággal telnek a percek, és messze még a munkaidő vége. Főzz le egy jó feketét, és vigyél a kollégádnak is! Garantáltan jobb kedvvel, és lendületesebben fognak telni a hátralévő percek.

5. Hódolj a szenvedélyednek, és ápold a kapcsolataidat!

A legtutibb módszer, ha kávézóba szervezel találkát. Egyrészt akkor sem költesz egy vagyont, ha neked kell fizetni. Másrészt csak jó sülhet ki belőle - hiszen kávézol. Szóval, nagy bakot nem lőhetsz akkor sem, ha rém unalmas a beszélgetőpartnered.

Forrás: iStockphoto/ViewApart

Egyébként szerintem randi helyszínnek is kiváló egy kávézó. Már az is sokat elárul a másikról, hogy milyen formában, kiszerelésben és habitussal fogyasztja a kávéját. Ha pedig visszautasítja, és inkább teát rendel, akkor rögtön érdemes elgondolkozni azon, hogy van-e értelme a folytatásnak.

Plusz egy

A kávé nemcsak túlélni, de jelen lenni is segít az életben, és kicsit megszínezi az amúgy szürke hétköznapokat.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.