Minden nőben van valami, ami gyönyörű!

Tudtátok, hogy a nők jelentős része inkább otthon marad, akkor is, ha lenne kedve a barátnőivel szórakozni menni? Sőt, sokan az orvosi vizsgálatokat is elbliccelik, csak azért, hogy ne kelljen levetkőzniük.

És mindennek oka, hogy nem tartják magukat vonzónak! Ez azért elég elgondolkodtató. A problémáról több, mint égető beszélni, hiszen ez 10-ből 9 nőt érint. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Dove #azEnSzepsegem kampánya.

5 nő történetét ismerhetjük meg, akik függetlenítették magukat mások elvárásaitól és az előítéletektől. Ők találtak magukban erőt és bátorságot, hogy a saját feltételeik szerint definiálják önmagukat.

1. Ne a külső alapján ítélj!

Azt mondták... túl csinos vagyok ahhoz, hogy okos is legyek. Én azt mondtam... a külsőmnek semmi köze a képességeimhez.

Forrás: Dove

Marcia, ügyvéd

Az "egy szép nő nem lehet okos", vagy az "egy nő nem lehet egyszerre szép és okos" sztereotípiák mind-mind azt mutatják: lenne még mit tanulnunk az egymáshoz való viszonyulásról és az elfogadásról. Biztosan előfordult már veled is, hogy első ránézésre nem tartottál valakit szimpatikusnak. De miután jobban megismerted, elszégyellted magad, amiért a külseje alapján ítélkeztél.

Attól, hogy valaki nem modell alkatú, még lehet melegszívű, tehetséges, intelligens vagy vicces.

2. Legyél te a saját mércéd!

Azt mondták... csak a vékony lányok öltözködhetnek csinosan. Én azt mondtam... azt fogom viselni, amiben csak jól érzem magam.

Forrás: Dove

Jessica, divatblogger

A közösségi média és a reklámok által teremtett szépségideálnak képtelenség megfelelni. Hiszen az nem valódi, csak a valóság photoshoppolt és szűrők által eszményivé varázsolt képe.

Ez sok nőt frusztrálttá tesz, és már attól értéktelennek érzik magukat, ha például kevesen lájkolják egy-egy fotójukat. Pedig nem attól leszel egyedi, hogy műkörmöd, 3D pillád, beton feneked, vagy műmelleid vannak! A fizikai szépség ennél sokkal változatosabb, a természetben sincs két egyforma virág vagy gyümölcs.

Keresd meg azt magadban, amivel ki tudsz tűnni a többiek közül. És vállald büszkén, ha kilógsz a sorból! Öltözködj úgy, ahogy kedved tartja, hiszen a külső megjelenés az önkifejezés egyik eszköze!

3. Vedd körbe magad támogatókkal!

Azt mondták... ha utánad fütyülnek az utcán, az bók, de én azt mondom... megfordítom a helyzetet, és a fotóimmal rájuk fordítom a tekintetet.

Forrás: Dove

Hannah, fotós

A bókok hozzásegítenek ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ha szeretnek, azáltal szépnek érezd magad. Ha viszont nap, mint nap külső elvárásoknak kell megfelelned, akkor itt az idő átgondolnod, hogy jó helyen vagy-e.

A gyenge pillanataidat és a "hibáidat" is könnyebb egy támogató közegben felvállalni, ahol a szorongás ismeretlen fogalom. Nőként hatalmas felelősségünk van abban: hogyan viszonyulunk egymáshoz. Kritika helyett sok-sok pozitív megerősítéssel segíthetjük egymást, így mindannyiunk önbizalma növekszik és kiegyensúlyozottan, harmóniában élhetjük mindennapjainkat.

4. Fordíts időt magadra!

Azt mondták... túl helyes vagyok ahhoz, hogy bokszoljak. Én azt mondtam... az arcomnak semmi köze a boksztudásomhoz.

Forrás: Dove

Heather, bokszoló

A magadra szánt idő sokat segít saját szépséged felismerésében. A jóga, az otthoni bőrápolás vagy a közös programok a barátaiddal mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy végre elkezdd értékelni önmagad.

Fontos, hogy olyan dolgokra is rendszeresen szánj időt, amik örömet okoznak - így ápolhatod a lelkedet is.

5. Szeresd és fogadd el önmagad!

Azt mondták... túl férfias és csúnya vagyok. Én azt mondtam... így néz ki egy csinos lány.

Forrás: Dove

Rain, modell

Ha belenézel a tükörbe, ne a hibáidat lásd, hanem az általuk megélt pillanatokat: a nevetés formálta ráncokat, a napcsókolta szeplőket, vagy a hegeket, amelyeknek az életedet köszönheted.

Ne legyél szigorú magaddal, hiszen gyönyörű vagy! Keresd meg azokat a részeket, amelyeket szeretsz magadon, és legyél büszke arra, hogy nőnek születtél! Határozd meg a saját szépséged és ismételgesd magadban: "Az Én szépségem, az Én döntésem!".

 Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek