szex kibeszélő felnőtt magazin együttlét kitárulkozás előjáték érzések kommunikáció
A szex olyan, mint a pizza: ha rossz, akkor is jó. Az Édeshármas című film szállóigévé vált mondata Stephen Baldwintól származik – de én egyáltalán nem értek egyet ezzel a kijelentéssel.

Végtére is, kinek lenne gusztusa megenni egy zsírtól csöpögő, átázott tésztát, amin a sajt úgy nyúlik, mint a rágógumi? A pizza célja az, hogy jóllakjon tőle az ember, és a kulináris élvezetek mellett a lelkét is simogassa. Különben mi értelme?

Ugyanez a helyzet a szexszel is. Ha az együttlét valamilyen téren jóval alulmarad az általad elvárttól – és ebben vastagon benne van az a tény is, hogy nem tudod szavakkal kifejezni a testi vágyaidat –, szart sem ér az egész!

Ne érezd magad emiatt kellemetlenül! Én is hasonló cipőben jártam, így remélem, tudok neked segíteni.

Forrás: iStockphoto/Oleg_Ermak

Szuper tanácsok helyett figyelj befelé!

A nőknek szóló újságok és online magazinok tömve vannak különféle szextippekkel, amelyek leírják: hogyan kényeztessük egymást, melyek a tuti pózok az orgazmushoz, és mit tehetünk az intim együttlét felpezsdítésére. Ezeket olvasva olyan egyszerűnek tűnik minden! A valóságban azonban sokkal bonyolultabb a helyzet... Nem fogod tudni elmondani a párodnak, hogy mi tesz boldoggá az intimitás terén, ha nincs tapasztalatod arról, hogy mit szeretsz.

Javaslom: fedezd fel a saját tested, mielőtt elkezded a magazinok "szuper tanácsait" memorizálni, vagy a párodban keresni a hibát.

Ha alaposan megismered az igazi erotikus énedet, és tudod azt, hogy miként tudsz örömet szerezni önmagadnak, amit így megtanulsz, azt remekül kamatoztathatod a hálószobában is!

Ölelkezni, simogatni, a mostban lenni

Viszont az, hogy te már tudod, mi az, amit igazán élvezel, nem garantálja, hogy rögtön katartikus élményt fogsz átélni az ágyban. Ahhoz, hogy a szex mindkettőtök számára élvezetes legyen, néha egy kicsit le kell lassítani, hátrébb kell lépni. Több teret adni a kísérletezésnek, nagyobb figyelmet fordítani az előjátékra. Ha nem a kielégülésre összpontosítasz, hanem az oda vezető útra, az ölelkezésre, csókokra, akkor sokkal magasabb – bensőségesebb – szintre helyezed az együttlétet.

Forrás: iStockphoto/Dmarshall

Így egymás testének felfedezése pillanatról pillanatra, érintésről érintésre történik. Ezáltal a férfi képessé válik arra, hogy megértse tested azon reakciót, amelyek nagyobb örömérzetet jeleznek.

Fogalmazd meg, hogy mire vágysz az ágyban!

Sokszor nehéz nyíltan és közvetlenül kommunikálni a szexről, legyen szó a férjünkről, a pasinkról vagy akár az alkalmi partnerünkről. Egyrészt a szexualitásban jelentős egyéni különbségek mutatkoznak, hiszen minden ember más-más ízléssel, igénnyel rendelkezik.

A legtöbben attól tartunk, hogy bármit is mondunk párunknak a szexről, ott lapul annak lehetősége, hogy összezavarjuk, megijesztjük vagy megbántjuk őt. Talán még ennél is rosszabb, ha valaki úgy érzi, hogy "kitárulkozása" után prűdnek, ostobának vagy perverz bestiának fog tűnni a másik szemében. Sokan azért képtelenek beszélni a szexuális életükről, mert beléjük nevelték: erről nem illik beszélni. És tulajdonképpen felesleges is ezen rágódni, mert a jó szex ösztönös, és egy igazi pasinak tudnia kell, mitől élvez el a nő!

Ezektől a félelmektől, rossz berögződésektől meg kell szabadulni! Hiszen az, hogy valakivel megosztod a tested, már alapvetően nagy bizalmat és megnyílást feltételez. Ebbe pedig bele kell, hogy férjen az is, hogy nyugodtan tudj beszélni a szexuális igényeidről, vágyaidról – anélkül, hogy ez kínos lenne. Nem kell egyből a legvadabb fantáziáiddal indítani: fokozatosan, lépésről lépésre haladva ismerhetitek meg egymás valódi igényeit.

Forrás: iStockphoto

Fejezd ki egyszerűen a benned lévő érzéseket!

Gondolom, fejben te is simán összerakod, hogy a fickónak miként kellene hozzád érnie, hogy elalélj a gyönyörtől. De a pillanat hevében – vagy a gátlásaid miatt képtelen vagy kitalálni, milyen szavakkal írd le vágyaidat...

Mindenkinek más a kommunikációs stílusa. Van, aki nyíltan fejezi ki az érzéseit, és van, aki inkább hallgatni szeret másokat, mint beszélni. Természetesen senki nem várja tőled, hogy költői magasságokba emelkedj, és nem kell túlcifrázni a mondandódat. Ez esetben egy korlátozott szókincs is elegendő ahhoz, hogy kifejezd szexuális igényeidet. Így nincs más dolgod, mint észben tartani pár egyszerű szót és tőmondatot, például:

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.