A netes társkeresők kulturális antropológiája

Annyi hűséges, őszinte, becsületes, kedves és humoros férfit egy rakáson, mint amennyi a társkereső oldalakon található, még soha nem láttam! Ugyanis az ismerkedés netes formáját választó erősebbik nemnek a nagy része ilyen, és hasonló jellemvonásokat sorakoztat fel a bemutatkozó lapján.

Hát ez elképesztő! Ennyi csodálatos, lenyűgöző pasas flangál a világban? És nem találnak egy nőt sem, aki ezeket a fantasztikus tulajdonságokat értékelné?

Tényleg a társkereső fórumokra kényszerítjük mi, nők ezeket a kifogástalanul tökéletes hímpéldányokat? Persze a megbízhatatlan linkek azért nincsenek felregisztrálva ezekre az oldalakra, mert párkapcsolatban élnek...

Ha ez igaz, akkor hurrá, van még esélye a szingli nőknek normális partnert találni! Vagy mégsem?

Forrás: Getty Images/BraunS

Káromkodó úriemberek

Értem én, hogy az összes előnyös tulajdonságot ki kell domborítani, hogy minél kelendőbbek legyetek a piacon. Na, de uraim! Ki hiszi el mindezt? Főleg annak tükrében, milyen reakciót vált ki belőletek egy-egy visszautasítás!

Ráadásul jelezhetem én bármilyen tapintatosan, hogy nem az esetem az aktuális levelező partnerem. A "kis hülye picsa" megnevezés és a "tragédia volt az a nap, amelyiken a világra jöttél" megjegyzés szinte garantált - az amúgy "udvarias", "jól nevelt" felhasználóktól...

Aztán egyszer ki is oktattak, hogy eleve kár volt válaszolnom az illető üzenetére, ha csak visszautasítani tudom őt. Így utólag belátom, tényleg hibáztam: azt hittem, hogy reagálni illik a következő elköszönésre:

Várom válaszod, szép napot mára, szia!

Sebtiben meg is fogadtam a tanácsát. De kiderült, hogy ha csak simán nem írok, akkor meg egyből azt kapom, hogy én, flegma, bunkó liba még annyival sem tisztelem meg őt, hogy válaszoljak.

Tudom én, hogy a visszautasítás senkinek sem esik jól, na de kérem szépen! Hol a méltóság, illetve az úriemberhez méltó viselkedés? És nem utolsósorban, mi történt az emlegetett megnyerő modorral? :)

A nehéz felfogású

Gondolom bemutatnom sem kell azt a típust, aki az ötödik megválaszolatlan levele után is még mindig képes üzenetekkel bombázni...

Szerintetek az ilyen férfi kitartó, nehéz felfogású, vagy egy mániákus zaklató?

A sportos sörpocakos

Na, de tele ám a net a nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is "Adoniszokkal". Ezek magukat "sportosnak és jó megjelenésűnek" feltüntető úriemberek. De kérdem én: a sörpocak mióta tartozik ebbe a kategóriába? Mert bocsásson meg a világ: nem elég csak karizom erősítő gyakorlatokat végezni sörös üvegekkel!

Forrás: iStockphoto/Davidclark2012

 

A "jaj istenem" kinézetűek

A kedvencem pedig az a fajta férfiú, aki egyenesen Angelina Jolie-t képzeli maga mellé önzetlen, ártatlan női természettel. De amikor meglátod a képét, hát nem, hogy nem egy Brad Pitt mosolyog rád, hanem csak egy "Jaj istenem!" szalad ki a szádon...

"De finom vagy, Baby"

Aztán nem kevés a nyíltan szexuális ajánlatot tevő aberrált figura sem. Ők ilyen és ehhez hasonló megkeresésekkel találnak meg a neten:

Szeretem fotózni magam és szeretem a visszaigazolást. Ezért szívesen kikérném a véleményed pár aktomról.

Forrás: Getty Images/Eva Katalin Kondoros

Vagy minden hátsó szándék nélkül, ráadásul "meggyőző" helyesírással és nagyfokú "igényességgel" próbálnak ismerkedni:

Egy kellemes diszkrét szexkapcsolathoz keresek szexcentrikus hölgyet, havi néhány alkalomra. Alkalmanként 5000 ft-ot tudnék fizetni.Tudom, hogy ez nem sok pénz, de ha ehhez párosul 1 kellemes kiadós kényeztetés IS lehet, hogy meggondolandó, nem? Diszkrét rendes pasi vagyok, szeretem és tisztelem a nőket! Semmi hátsó szándékom nincs, csak kellemes szexre vágyom!"

Na, az ilyen diszkrét és rendes pasitól óvjon meg az ég! Hozzá képest a "De finom vagy, Baby" - szöveggel hódítani vágyó levele már konzervatív olvasmánynak számít.

Csórókáim! Csak a pénzetekre hajtunk!

És az milyen, mikor kihangsúlyozzátok: csóró vagyok, pénzhajhászok kerüljenek? Könyörgöm, honnan gondoljátok, hogy a csóró szóval előhívjátok Teréz anyai ösztöneinket, és boldogan rohanunk majd a karjaitokba? Nagyobb valószínűséggel következik be, hogy egy ilyen megnyilvánulás láttán a társkereső hölgykoszorú elkönyveli: egy szerencsétlen, élhetetlen alak a pasas.

Halkan megsúgom azért, hogy a nőknek igenis kell az anyagi biztonság! És ettől még koránt sem lesznek pénzéhes szajhák!

Egoista pénzeszsákok

Emellett vannak még az önző pénzeszsákok, akik bőszen hirdetik felsőbbrendűségüket, és csak hasonló kasztból hajlandóak nőt választani - legalábbis ami az anyagiakat illeti. Kikötik, hogy költsön magára a saját pénzéből a fehérnép, de közben legyen odaadóan önzetlen háziasszony és szerető! És nem utolsósorban, legyen bombanő is persze! Na, az ilyen férfi az én szememben nem férfi.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/7Stock

Az anonimokról pedig ne is beszéljünk! Képtelenség, hogy kép nélkül válaszoljak bárkinek!

Hölgyeim! Mit szóltok mindehhez? Nektek milyen tapasztalataitok vannak? És uraim! Ti hogyan viselitek a visszautasítást?

 Paládi Panni

Nyitókép: iStockphoto 

    Ezt olvastad már?