Hatodik érzék férfi megcsalás Megérzés tudat Jelek
Ennek a cikknek a megírása előtt kisebb közvélemény kutatást terveztem. Gondoltam, megkérdezem a nálam sokkal kompetensebb férfiakat, hogy szerintük ők megérzik-e, ha a párjuk megcsalja őket? Létezik-e náluk is a "hetedik érzék"? Azonnal helyretettek a fiúk, hogy csak 5 érzékszervünk van, és amiről én beszélek az a hatodik...

Tulajdonképpen igazuk van. A "hatodik érzékszervünk" a tudatunk. Ezt nevezik hatodik érzéknek is, az angol szakkifejezés pedig az ESP (extraszenzoriális percepció).

A terület úttörője Frederic Myers volt. Azonban a későbbiekben a Duke egyetem egyik pszichológusa, bizonyos J. B. Rhine adott jelentést olyan pszichés fogalmaknak, mint például telepátia és megérzés - amik idővel a hétköznapi szóhasználatban is megvetették lábukat.

Pedig nekem a "hetedik érzékem azt súgja"

Hogy ez a kifejezés mégis miért terjedhetett el, ha nem is létezik hetedik érzék? Nem tudni... Lehet, egyszerűen csak arra utal, hogy a nők hatodik érzéke kifinomultabb, már-már túlmutat a hatodik érzéken. Mert hát a megérzések és a telepátia, bizony jobban működik a nőknél, mint a férfiaknál!

Forrás:iStockphoto/Ihor Pukhnatyy

A nők nagyon jók abban, hogy beletrafáljanak a dolgok közepébe! Szuper szimatukkal, azonnal rájönnek, ha valami nincs rendben. A párkapcsolatokban is kiváló hasznát veszik ennek. Nem kell, hogy a férfi elárulja magát, nem kell szarvashibát elkövetnie! A nők, hamar összerakják a mozaik darabkáit, ha a hatodik, vagy a - nem létező - hetedik érzékük megsúgja nekik: hiba van gépezetben!

Több magyarázatot is találtak már arra, hogy a nőknek miért fejlettebb a megérzésük. Némely magyarázat szerint a nők mindig jobban rá voltak kényszerülve a nonverbális kommunikáció értelmezésére - akár alacsonyabb szociális elhelyezkedésük során, akár anyai szerepük miatt.

Egy csecsemő viselkedésének megértése, szavak nélkül kommunikált szükségleteinek kielégítése egyvelegét igényli ösztönnek, intuíciónak és empátiának egyaránt. Tudni kell értelmezni a testbeszédet, az arcon megjelenő érzelmeket, a sírást, a hangokat, stb...

Óriási előnnyel indulnak a nők, de!

Én azért mégsem becsülném le a férfiak megérzéseit! Számtalan példát tudnék felhozni a múltamból, amikor aktuális férfi partnerem megérezte vesztét. Fikarcnyit sem érdekeltem, bezzeg, mikor revansot akartam venni, jöttek az érdeklődő kérdések:

A barátnőm épp a minap mesélte ugyanezt! Sokan úgy gondolják: ennek semmi köze a megérzéshez. Egyszerűen csak figyelni kell a jeleket! Azokat az apró (bár egy nőnek, néha már ordító) jeleket, amiket ha észreveszünk, azonnal gyanakodnunk kell!

Forrás: Getty Images/Peopleimages

Szóval, ezek azok az árulkodó jelek, amikhez nem kell kutakodni. Nem kell feltétlenül belenézni a telefonba és az emailek-be. Nem kell magánnyomozásba kezdeni, követni, zsebében kotorászni stb... Ilyenkor tényleg elég "csak" figyelni!

Én mégsem ezekről a nyilvánvaló jelekről akartam írni, hanem arról, mikor úgy érzed nincs oka, nincs hírnöke, mégis beléd hasít az érzés: MEGCSAL!!! Megszólal a vészvillogó és beletrafáltál! Utána kezded el figyelni a jeleket. Utána kezd a gyanúból tény lenni. Csakis utána!

Az ilyen megérzésnek nincs igazán visszakövethető oka, nyilvánvaló figyelmeztető jele. Az ilyen megérzés, sok kis megmagyarázhatatlan részecskéből áll össze, amit a nők tudat alatt fognak és értelmeznek.

Van-e a férfiaknak is női megérzésük?

Gyanítom: van, csak kevésbé hallgatnak rá. Vagy egyáltalán nem is tulajdonítanak jelentőséget az ilyesfajta megérzéseiknek. Racionálisan végiggondolják kapcsolatukat és elsiklanak a belső hang mellett.

Forrás: Getty Images/Geber86

Pedig vannak olyan nézetek, miszerint a férfiak sokkal gyanakvóbbak a nők irányába, mint fordítva! A megállapítást azzal magyarázzák, hogy egy gyerekről mindig tudni lehetett, hogy ki az anyja. Viszont az apa kilétére csak a múlt században felfedezett DNS vizsgálatok kezdtek el bizonyosságot adni.

Ez alapján a férfiak genetikailag kódolva lennének a bizalmatlanságra, ami azt is jelentené, hogy jobban kellene figyelniük az apró jelekre és hamarabb kellene megérezniük, ha egy nő külön utakat keres!

Hogy így van-e, sajnos titokban maradt előttem. Ugyanis a közvélemény-kutatásom megrekedt még abban a fázisban, hogy hatodik vagy hetedik érzékkel érzik-e meg a nők a megcsalást?

Persze az is lehet, hogy csak titkolóznak a fiúk. Lehet, hogy jobb nekünk, ha nem tudjuk meg, van-e férfi létükre női megérzésük!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.