relaxáció belső szépség lelki felfrissülés magabiztosság tanácsok mozgás harmónia stílus
Szerintem nincs éles határ belső és külső szépség között. Esztétikánk egészen addig tud önmagában érvényesülni, amíg meg nem nyilvánulunk valamilyen formában. Amíg nem szólunk semmit, nem mozdulunk meg, nem nevetünk fel és nem engedjük szabadjára a mimikánkat, csak a szimmetria és az illatunk mesél.

A szépség relativitása leginkább innen fakad: igazán sosem lesz szétválasztható a jellem a küllemtől. Nincs válaszvonal, kiegyelítendő mérleg, vagy pro és kontra: csak a mindenre kiterjedő személyes ízlésünk, mikor egy ember iránti általános - vagy azon felüli - érdeklődést érzünk.

Személyiségünk, megjelenésünk nem lesz mindenkivel kompatibilis - szerencsére nem is kell mindenkinek tetszenünk! De azt szinte bizton állíthatom, hogy van egy tulajdonság, ami még a legszőrszálhasogatóbb kritikusainkat is meg tudja enyhíteni, ha szépségünk megítéléséről van szó. Ez pedig a magabiztosság! Szinte garantált, hogy sokkal vonzóbbnak fogják megítélni külsőnket is, ha belsőnkből csak úgy árad az önbizalom.

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev

Szóval egy kis önbizalom tuning is ugyanúgy tekinthető szépségápolásnak, mint bármilyen kozmetikai- vagy sminktanácsadás!

Épp ezért, rendhagyó módon szépségtrükkjeim fókuszába most a lelket helyezem! Mert néha egészen váratlan helyekről származik szépség. ;)

Relax

Ha kimerült vagy, rengeteg dolgot elmulasztasz, összecsapsz vagy rosszul reagálsz le. Pedig muszáj időt szánnod saját magadra! Az ilyen jellegű kikapcsolódás nem feltétlen alvást jelent: gyújts egy illatgyertyát, és vegyél a kezedbe egy könyvet. Akár tedd ugyanezt egy kád vízben!

A kipihent éned higgadtan fog venni bármiféle akadályt, és sosem bánt meg hirtelen felindulásból senkit.

Mozgás

A sport átmozgat, frissíti a vérkeringésed, és kicsit kivon a külvilágból. Azaz szintén rákényszerít arra, hogy csak magaddal tölts egy kis időt! Bár a fizikumod utána lefárad, én azt tapasztaltam, hogy rettentő kreatív és befogadóképes vagyok egy edzés után - és ez állandósul, ha rendszeresen sportolok.

Forrás: iStockphoto/SolisImages

Stílus

Próbáld meg az öltözködéseddel meghatározni és segíteni a hangulatodat!

  • Ezt értsd úgy, hogyha például feszült vagy, egy puha pulóver meglepően megnyugtatóan hathat az érzékeidre!
  • Ugyanez igaz egy jól szabott, nőies ruhára - azokon a napokon amikor éppen nem érzed magad elég szépnek.

Ha van rá módod, mindenképp használd ki a színek és textúrák erejét! A piros szín erőt sugároz, a zöld egyes árnyalati pedig állítólag megnyugtatnak. Ugyanúgy más hangulatba hozhatod magad egy pihe-puha kötött pulcsival vagy egy szexi, bőr hatású szoknyával.

Séta

A városban járva annyi impulzus és élmény ér, hogy szinte lehetetlen nem kiszakadni a saját világunkból! Nagyon érdekes élmény felülni egy kiadós villamos utazásra, és figyelni, ahogy a táj és az utazóközönség változnak. Kitalálni hozzá a személyes történeteiket, elemezni, és elképzelni azokat, majd az újabb utasokat is beleszőni.

A séta kissé intenzívebb változatában pedig, keríts egy fülhallgatót, és légy a saját videokliped főszereplője! Meg persze egyben egy szupermodell is, akinek a kifutója az egész város! Bármi!

Forrás: iStockphoto/Nikita Starichenko

Környezet

Ha a megfelelő emberekkel veszed magad körül, nagyobb esélyed van a boldogságra is. Ez rettentő egyszerűen hangzik, - és bár alapjában véve mindenki erre törekszik - a gyakorlatban könnyen lehet, hogy van valaki körülötted, aki rendszeresen mérgezi a hangulatodat.

Az illető "javíthatósága" viszont kettőn áll: ha nem tudsz tőle megválni, akkor mindenképp nyiss felé és próbáld meg vele tisztázni a nézeteltéréseteket! Még az is lehet, hogy egy egyszerű kiegyezés helyett új barátra lelsz!

A pozítív, vagy akár a szükséges negatív visszajelzésekkel pedig emberileg gazdagodsz és fejlődsz, ezáltal közelebb kerülve önmagad elfogadásához.

Kellemes szépülést!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.