Merj önzőbb lenni!

Nyílt levél az összes nőnek, akik minimum négy fogásos lakomával - és hatféle süteménnyel - készülnek az ünnepekre. Azoknak a nőknek, akik hétfőnként kávét visznek a kollégájuknak, és fénymásolnak neked még egy példányt bármiből. Azoknak, akik cuki üzeneteket csomagolnak a csemetéjük uzsonnája mellé. Azoknak, akik veled utálják az exed - akár egész éjen át. Azoknak, akik megkérik, hogy írj egy smst, ha biztonságban hazaértél. Azoknak, akik titokban mindannyiunk őrangyalai.

Kedves Te!

 • Nélküled sose jött volna össze a legjobb barátnőd a haveroddal.
 • Nélküled nem ment volna át a tesód a vizsgáin.
 • Nélküled sose lenne tinta a nyomtatóban, és összeomlana az iroda.
 • Nélküled nem sikerült volna.
 • Fontos vagy a barátaidnak.
 • Fontos vagy a családodnak.
 • Fontos vagy a munkahelyeden.
 • Fontos vagy.

Viszont pontosan azért, mert ennyire fontos vagy, néha le kell raknod a lantot - amúgy a fakanalat, kulcsot, kutyapórázt, bevásárlólistát, telefont -, hogy időt szánj magadra.

Meg kell találnod és meg kell értened a fontosságodat, a mások és a saját életedben betöltött szerepedet! Nagyon jólesik a többieknek, hogy gondolsz rájuk, és segíted őket. A kedvesség és a segítőkészség pótolhatatlan erényeid: viszont néhanapján helyezd magad előtérbe!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuganov Konstantin

Ha feltöltődsz és visszanyered az energiáid, akár több mindennel tudod segíteni a környezeted, mint valaha. Egy kis befelé figyeléstől inspirálódhatsz, magabiztosabbá válhatsz, és nyugodtabban viselheted a stresszes helyzeteket, konfliktusokat.

Szerintem mindennek az az alapja, hogy rendben legyünk magunkkal.Hiszen csak így leszünk képesek eredményes döntéseket hozni, valódi időt tölteni mások társaságában és észrevenni a legapróbb pozitívumokat is a legegyszerűbb napban.

Ha nem vagy önmagaddal békében, és nem értékeled magad annyira, hogy néha elengedj mindent, hogyan várhatod el a környezetedtől a megbecsülést?

A minőségi egyedül töltött idő nem alakul ki magától. Főleg nem akkor, ha különösen gondoskodó típus vagy. Fedezd fel azokat a tevékenységeket, ahol aktívan tudsz relaxálni. Ez mindenkinek picit mást jelent.

 • Ülj be egy kád vízbe, és vigyél magaddal egy könyvet olvasgatni!
 • Menj el megmasszíroztatni magad!
 • Vidd el magad egy szuper vacsorára a kedvenc éttermedbe!
 • Nyaranként zarándokolj el távoli buddhista szerzetesekhez!
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Omelchenko

Ami neked szimpatikus: a lényeg a hétköznapoktól való elszakadás. Számomra a sminkelés legjobb példa, amikor képes vagyok mindent kizárni magam körül. Naponta kb. 15 percet vesz igénybe, viszont ez alatt a kis idő alatt teljesen ellazulok. Ahogy a bőrömbe masszírozom a krémeim, és utána az ecset szálai végigsimítják az arcom, teljesen más világba repülök.
Ezenkívül nagyon szeretek hosszabb sétákat tenni a városban és főzni is.

 • Figyelni az épületeket, az embereket, történeteket szőni az útjaikhoz és életükhöz.
 • Felvágni a különböző színű zöldségeket, kísérletezni a új ízek és textúrák találkozásával, hosszasan rotyogtatni egy ragut és hallgatni, ahogy serceg az apróra vágott hagyma a serpenyőben.
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Monkeybusinessimages

Néhány egyedül eltöltött óra, nap nagyon sokat segíthet neked abban, hogy megnyugodj, és új lendületre találj életed minden területén. Szóval, most be is csukom a laptopom, és kimegyek a konyhába: készítek magamnak holnapra ebédet.

Szeretettel,
Anna

Nyitókép: iStockphoto

  Ezt olvastad már?