Ajándék ötletek férfiaknak! - Peti szerint

"Ajándék ötletek férfiaknak!" Meglátod ezt a címet, és már repülsz is rá a cikkre, hátha találsz valami jó cuccot, amit betehetsz a pasidnak a fa alá? Tudom, tudom: az ajándék vásárlás mindig macera. És már novemberben görcsbe rándul a gyomrod, ha eszedbe jut, hogy idén is végig kell menned a "mi a nyavalyát vegyek" tortúrán.

Ocsmány ez az egész. A kötelező pénzherdálás lett a szeretet mértékegysége. De kár is ezen sopánkodni, inkább a tettek mezejére kellene lépni! Szóval baromi gyorsan mondja meg valaki, mit akarnak olyan mocskosul a férfiak, hogy akár az egyik karjukat is odaadnák érte!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/SIphotography

Elkeserítelek, mert ebben igazán senki nem segíthet. Böngészheted az ajándék ötletes cikkeket, de ezek lefordítva annyiról szólnak: Mit akarunk rád sózni karácsonykor?

Egyáltalán biztos vagy abban, hogy Te csak EGY férfinak akarsz ajándékot venni? Nem inkább ANNAK a férfinak, akivel már egy ideje egy párt alkottok, akár együtt is éltek? Ha egy cikk írója jobban tudja, hogy minek örülne a párod mint te, akkor lepd meg magatokat karácsonyra egy 10 alkalmas bérlettel egy párterapeutához...

De tételezzük fel, hogy nincs ekkora baj. És mivel szeretett párodat akarod megajándékozni, akkor egy kis odafigyelés és utánagondolás segítségével biztosan megoldod a problémát. De előre szólok, ne december 23-án kezdj el odafigyelni meg utánagondolni...

Egy rosszul választott vagy közhelyes ajándék rosszabb, mintha nem adnál semmit.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Richard Thomas

 Mert ilyenkor arra gondol a másik, hogy:

Tényleg ennyire nem ismer? Csak ennyit foglalkozott vele? Megint egy rohadt kötött pulcsi/selyem nyakkendő/márkás arcszesz?

Ne feledd!
Amikor egy kis szalagokkal átkötött csomagot nyomsz valaki kezébe, akkor egy kis izgalmat is átadsz, várakozást, annak lehetőségét, hogy abban a dobozban valami szuper dolog rejtőzik. Megteremtesz egy felfokozott állapotot.

Viszont, ha csak egy nyamvadt tisztasági csomag lapul benne pár csíkos zoknival összebújva, az olyan lelombozó, mint amikor szex közben ráfekszel a távirányítóra, és a TV pont akkor kapcsol be, amikor Medveczky nyomja a spárgát a táncpárbaj fináléjában.

Nem az ajándék ára számít. Odafigyelést ajándékozz, ne tárgyakat.
Egy kötött sál is lehet valódi érték, ha tudod, hogy régóta vágyott egyre. Vagy figyeltél rá, hogy kedvenc focicsapata színeiben pompázzon.

Akkor is rossz úton jársz, ha azon töprengsz, vajon mire lehet szüksége? Pedig az igazi ajándék nem feltétlenül praktikus is egyben.

Persze lehetséges, hogy jól jön neki egy melegítő nadrág, vagy egy új tésztaszűrő, de a szükséges dolgokat előbb-utóbb úgyis megveszi magának. Ezért jó olyasmit adni, amire valóban vágyik, de talán pont a haszontalansága miatt nem költene rá pénzt. Mindenkinek van ilyen "szeretném, de erre (ennyit) nem költök" vágya. Ha ezzel sikerül meglepned, tuti a felhőtlen öröm.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Stefan Nikolic

Ha viszont már végképp kifogytál az ötletekből, akkor előrelátóan év közben kezdj el listát írni azokról a dolgokról, amit a szeretteid megemlítenek. Vagy kérd meg őket, hogy "írjanak az angyalnak", mi az, ami tényleg örömet okozna nekik. Így biztos a siker, és még a meglepetés öröme is megmarad, hiszen azt nem tudják, hogy mit választasz majd a sok dolog közül.

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek