Szivárványos Mikulás - képzavar csoki fronton

Atyavilág! Már december 5-e van! Mindjárt itt a Mikulás! És én már megint nem vettem meg azokat a fránya csokikat! Pedig már november elejétől ott vigyorogtak rám a boltban, a piros, lila, kék meg zöld, meg franc se tudja követni milyen csomagolásban. De mivel pont tízszer annyi van belőlük, mint amennyi gyerek él a Földön, így mindig meggyőzöm magam, hogy tuti lesz még választék Miklós napján is. Így mindig az utolsó pillanatban indulok csokimikulás vadászatra. Mert hát a Mikulás csokimikulás nélkül nem is létezik.

Ezt már a nagyon nagy cégek is felismerték, hiszen egy magára valamit is adó csokigyár piacra dobja ilyenkor a saját Mikulását. Így fordulhat elő, hogy a lila ruhástól egészen a zöldig, mindenféle flancos gúnyába öltöztetik szegény öreget.

Forrás: iStockphoto/Antagain

Ilyen ez a fene nagy liberalizmus! Itt aztán mindent lehet. Nemcsak színt változtatni, de nevet is. Így fordulhat elő, hogy van olyan Mikulás, aki Tibi. Mondjuk ő még sokkal jobban járt, mint akit Bocinak hívnak. Egy Mikulás ruhába öltöztetett tehén, az azért mégiscsak olyan degradáló.

Legalább rénszarvas lenne és Rudinak hívnák. De idén talán legjobban azt a Mikit sajnálom, akit egy kinder tojással együtt öntöttek formába. Ezt azért jól elkapták, meg kell hagyni. Hozza a Mikulás a tojását.

Már a csokitojás-csokinyúl képzavar feloldása is komoly dilemmát jelentett az óvodás gyerekemnek, akinek tulajdonképpen az alsó tagozatos környezetórán esett le, hogy az elevenszülő nyúl sose fog tojást tojni. A Mikulás-tojás képzavar megoldó képlete pedig a nyolcadikos biológia óráig várat majd magára.
Forrás: iStockphoto/P_Ponomareva

A legszomorúbb talán ebben az egész Mikulás csoki bizniszben, hogyha valódi csokoládét szeretnék belecsempészni a szépen kipucolt csizmákba, akkor vagy megalkuszok és veszek valami álruhába öltöztetett Mikulást, vagy maradunk a hagyományos ruhásnál.

A piros ruhások viszont végül tortabevonóként, vagy tejbegríz tetején végzik, hiszen kakaóbabot akkor láttak, amikor a húsvéti nyúl ült a rénszarvasok hátán.

Forrás: Getty Images/ Slobodan Vasic

Úgyhogy nálunk megint a szivárvány minden színében pompáznak majd a Mikulások. Na jó, lehet veszek egy piros ruhásat is, de csak azért, mert a legkisebb most lát majd életében először ilyet. És nem szeretném, ha azt hinné, hogy a télapó zöld ruhában jár.

Dávid Edit

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek